avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatia dupa 18 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatia dupa 18 ani

Buna! Termin liceul in vara aceasta si am implinit inca din iunie anul trecut varsta de 18 ani. M-ar interesa sa aflu pana in ce luna voi primi alocatia. Stiu ca la facultate nu o voi mai primi, insa nu stiu daca voi primi numai pe luna iunie sau pana in septembire. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:54, 25 Mai 2015
1. Dreptul la alocatia de stat pentru copii inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care nu mai sunt indeplinite conditiile de acordare.

2. Alocatia de stat pentru copii se primeste si daca ati implinit varsta de 18 ani si urmati cursurile invatamantului liceal sau profesional.

3. In cazul dvs. veti primi alocatia de stat pentru copii inclusiv pentru luna in care absolviti liceul (daca nu veti urma, in continuare, cursurile unei scoli profesionale).
in cazul in care implinesc 18 ani in septembrie acest an si mai am un an de liceu(acum sunt clasa a XIa) inteleg ca voi mai lua inca un an alocatie dar trebuie sa depun ceva la asistenta sociala???
1. Conducerea scolii respective se ocupa de intocmirea si predarea catre ISJ a actelor pentru elevii care au implinit 18 ani si inca frecventeaza cursurile.

2. ISJ transmite mai departe actele la AJPIS care plateste alocatia de stat pentru copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia de stat dupa varsta de 18 ani (la studenti?) ContSters198982 ContSters198982 Buna ziua! Va rog foarte mult sa ma informati daca, alocatia de stat se da si studentilor la zi sau doar daca inca sunt elevi dupa ce au implinit varsta de 18 ... (vezi toată discuția)
Alocatii elevi peste 18 ani invatamant special LTSEcaterina LTSEcaterina Elevii peste 18 ani care urmeaza cursurile invatamantului liceal special beneficiaza de alocatie in conditiile in care orientarea catre invatamantul special se ... (vezi toată discuția)
Alocatia pe vacanta mihaela18 mihaela18 buna ziua..eu am 18 ani si sunt in clasa a 12 asi as vrea sa stiu daca mai primesc alocatia pe timpul vacantei.ma multumesc anticipat:D:D (vezi toată discuția)