avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Vecin hartuitor
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Vecin hartuitor

Buna ziua! Va rog sa imi spuneti ce lege ma apara de un vecin curios si hartuitor, ca are tot timpul ceva de reprosat. M-am mutat la casa de curand si avem un gard metalic despartitor inalt de aproximativ 2m intre proprietati. Dupa nenumarate observatii facute in timpul constructiei casei, motivele fiind ca erau deranjati de vocabularul lucratorilor, de zgomotele de bormasina sau fierastrau (mentionez ca santierul a durat 2 luni in toamna primului an de constructie si 4 luni in primavara anului urmator), au urmat probleme legate de apa de ploaie care se scurge in curtea lor ramasa sub nivelul strazii (noi am inaltat curtea la nivelul asfaltului de pe strada). Am rezolvat aceasta problema zidind sub gardul metalic. Acum il deranjeaza lumina din casa noastra; noi nu pusesem inca perdele si draperii, iar el nu avea draperii. Zilele trecute, dupa vizita unor prieteni, vecinul a inceput sa "se joace" cu lumini cu laser prin casa noastra, de dincolo de gardul lui. In seara urmatoare, din nou, a folosit o lanterna din aceea cu laser. Intre timp am pus perdele, insa nu simt nevoia sa trag si draperiile decat pe timpul zilei, cand ma deranjeaza pe mine lumina de afara. Mi se pare normal ca acest vecin sa apeleze si el la draperii, daca este deranjat de lumina de orice fel din exterior.
Am discutat cu celalalt vecin (care are calcan cu acest batran) si mi-a spus ca aceleasi probleme au avut si dansii, cu amenintari ca va chema politia, cu nenumarate reprosuri nefondate. Sotul meu, enervandu-se, serile trecute, in timpul unui episod cu lanterna rosie, a iesit si a strigat catre el cateva cuvinte, probabil, deranjante. Ieri, vecinul a asteptat dupa gard (ca un las) sa plece de acasa sotul meu si a iesit sa imi spuna mie sa-i transmit sotului sa nu il mai injure, ca de nu, va chema politia ( Sotul spune ca nu l-a injurat, doar s-a rastit la el in seara cu pricina).
Inteleg ca acest omul ar avea si ceva probleme de sanatate a nervilor, luand un tratament pentru o afectiune nervoasa. Insa sotia sa il sustine in exagerari.
In conditiile in care ne ameninta ca va chema politia pentru orice raza de lumina care ii invadeaza bordeiul, ce ne sfatuiti sa facem pentru a-l linisti. Chiar nu vrem sa avem de-a face cu el.
Deranjati putem fi si noi de mirosul cainelui tinut legat continuu, de latratul acestuia zi si noapte (nefiind lasat liber nici 5 minute pe zi), insa nu suntem genul de scandalagii de mahala intoleranti si absurzi.
Il putem inregistra din casa noastra, cand se joaca cu lanterna rosie, ca apoi sa chemam noi politia? Poate asa se linisteste.... sau nu este legal?
Multumesc mult pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Frank21 , utilizator 21:32, 3 Iunie 2015
Buna ziua,
Din pacate sunt doua categorii de oameni pe care nu ni-ii alegem: rudele si vecinii.
Va sfatuiesc sa il lasati sa se "desfasoare" ceva timp pana se satura si va lasa in pace.
In fata prostiei se inclina toata lumea.
Puteti formula o plangere la politie pentru toate sicanele lund martori si alti vecini sau cunoscuti. Va primi, cel mult, o amenda dar asta nu-l linisteste daca nu se potoleste singur.
Incercati sa nu intrati "in troaca lui ca va mananca porcii" cum spune un vechi proverb.
CALM, RABDARE si TUTUN!:)
Sunt intr-un caz similar.Rabdarea nu este o solutie, trebuie sa "taiati" raul de la radacina.
Trebuie sa adunati probe,filmari,inregistrari si sa faceti plangeri numeroase la politie, pt orice deranj va face, depuneti o plangere, astfel o sa fie amendat la Legea 61 si se va linistii, altfel nu se potoleste, trebuie piscat la buzunar. Daca intoarceti si celalalt obraz, viata dv va fi un calvar, pacat de investitia facuta, daca nu va puteti bucura de ea. Sotul sa nu ii mai vorbeasca deloc, ca daca are doi martori adevarati sau mincinosi, va face el plangere tot la Legea 61 pt "cuvinte injurioase in public" si primiti amenda. Ar mai fi si infractiunea de "tulburarea folosintei locuintei", asta daca va deranjeaza in continuare :Art. 364 - Tulburarea folosinţei locuinţei
(1) Fapta prin care se tulbură în mod repetat folosinţa locuinţei locatarilor dintr-un imobil ori prin care se împiedică normala folosinţă a locuinţei se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu zile-amendă.
(2) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(3) Împăcarea părţilor înlătură răspunderea penală.
Un ultim sfat, nu fiti toleranti, asa nu il veti potolii, aratatii ce pateste daca nu se potoleste.
Atentie la mreversul medliei. Tot ce spune domnul de mai sus, e valabil si invers., Dupa cum ati spus, ati avut zgomote de bormasina, aveti lumina noaptea prea tare si-l deranjati din dormt, se gasesc multe.... Se aplca aceasi lege ; INchisoare, amenda,... etc. VEDETI SA NU AJUNGETI COLEGI DE CELULA si va deranjati reciproc si acolo.
Ar mai fi ceva , ca sa intelegeti mai bine.... Daca va deranjat cainele vecinului, atentie sa nu aveti pisica. Pisica dvs poate incalca proprietatea vecinului noaptea, cine stie cum miauna intr-o noapte, sperie vecinul, cade de pe scara de la intrare, e dus la spital si platiti spitalizare ca e din cauza pisicii dvs.
Adunati probe si depuneti plangere, nu va lasati calcati in picioare sau influentati de pareri iresponsabile. Calmul si rabdarea nu sunt solutia cuvenita problemelor din ziua de azi. Intr-o lume unde fiecare face ce vrea, nu poti sta calm, altfel vei fi mancat cu haine cu tot, oamenii au un instinct predator, daca vad ca sunteti blanzi si tacuti, o sa abuze si mai mult de bunavointa, va vor face viata un infern, aceste persoane sunt deranjate psihic, au o personalitate perversa, se numesc perversi narcisisti, trebuie sa le raspundeti in felul in care il inteleg, nu avem toti acelasi canal de comunicatie, uni inteleg cu vorba buna, alti de frica si cu o bataie buna, altfel vor cauta cel mai mic prilej de cearta si de nemultumire pentru a va hartui. Astazi traim intr-o societate ce impiedica cetatenii sa se apare cum trebuie. Conflictul acesta s-ar fi terminat demult daca sotul dvs sau celalat vecin l-ar fi batut pe acest vecin cu pricina, o bataie buna si tot circul acesta s-ar fi terminat, dar politia si justitia va impiedica sa va faceti dreptate, si nici organele de drept nu va fac dreptate, iar perversi narcisisti, lasii acestia, abuza de sistem, stiu ca nu puteti sa dati in iei pentru ca politia va ia la raspundere, dar stiu ca va pot hartui prin cuvinte, va pot tulbura linistea pentru ca nu risca mai nimic, justitia nu aplica intodeauna legile, sunt cazuri in care vecinii fac plangere, dar totul se soldeaza fara urmariri penale cum prevede legea, judecatorii nu aplica leagea,deci sunteti prinsi la mijloc, intre vecini si sitemul juridic ce nu va face dreptate impiedicandu-va in acelasi timps sa va faceti singuri dreptate.

Este de lauda faptul ca nu vreti sa va certati, ca sunteti calmi si nu recurgeti la violenta, dar in ziua de azi nu poti fi tot timpul calm, trebuie sa te aperi. Incercati sa discutati si sa vedeti pana unde ii duce mintea, sa vedeti daca sunt capabili sa intelega de vorba buna, spre exemplu luatii la rost despre luminile prin casa cu lanterna, cred ei ca acest fel de a se comporta este demn de o persoana adulta, etc, Punetii in fata prostiei pe care au facut-o. Trebuie sa reactionati cum se cuvine la astfel de provocari, sa nu stati pasivi, altfel lasati poarta deschisa pentru toate abuzurile.

Este normal sa faci zgomot dat fiind faptul ca iti construiesti casa. Pe toti ne deranjeaza zgomotul masinilor in strada, zgomutul copiilor in parc, polutia, etc; Daca nu-ti place nu te vei lua la cearta cu soferi pe strada, cu toti copii din parc, etc. Sunt inconveniente legate de viata in comunitate si fiecare trebuie sa le acepte in masura legalitati.
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2015
Frank21, utilizator

Alte discuții în legătură

Vecin absurd alopici2005 alopici2005 am un apartament in bucuresti intr-un bloc cu 4 etaje . locuiesc la etajul al 2 -lea iar vecinul de sub mine este total absurd si se cearta cu aproape toti ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. care este legislația în vigoare privind tulburarea ... BBoti91 BBoti91 Bună Ziua. Care este legislația în vigoare privind tulburarea liniștii, și care sunt orele se liniște? Locuiesc în casă iar vecina mă amenință cu ... (vezi toată discuția)
Polițiștii chemați pentru deranjarea liniștii publice nu au făcut nimic ElenaMuntean ElenaMuntean Bună ziua, Doresc să vă prezint următoarea situație: De vreo 4 ani suntem deranjați în mod constant de vecinii de deasupra. Aceștia fac ... (vezi toată discuția)