avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... probleme cu vecinii
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

probleme cu vecinii

Buna ziua!
Locuiesc la bloc, la etajul 3, am trei copii cu varste cuprinse intre 5 si 8 ani, iar de cand ne-am mutat in acest bloc vecinii de dedesupt si cei de deasupra care sunt si prieteni de familie nu ne da pace.
La inceput pentru simplul fapt ca mergeam prin casa, ne batea in teava, venea la usa si ma facea in tot felul, vecina mea de jos. Daca nu ii dadeam drumul la usa dadea cu piciorul in usa. Nu pot sa zic ca copii sunt usa de biserica, dar nu joaca fotbal in casa, dar pe ea o deranjeaza orice zgomot.
Mai nou a inceput si vecinul de deasupra sa-l deranjeze prezenta mea si a familiei mele in bloc.
Tin sa mentionez ca nu fac zgomote si galarie in intervalul 22 - 8 conform legii.
Mai nou ma ameninta ca o sa mearga la protectia copilului, ca nu-mi scot copii afara. Eu copii ii scot in parc, dar nu pot in fiecare zi caci mai am si alte treburi gospodaresti de facut cand ajung acasa de la servici. Nu ii pot lasa in parc nesupravegheati. A fost la politie si a spus ca-mi tin copii inchisi in balcon.
De fiecare data cand o intalnesc se leaga de mine.
Intrebarea este: LEGAL cum pot sa scap de hartuirea ei si a vecinului de deasupra pe care il deranjeaza porumbeii din fata blocului, care spune el au cuib in aierisirea de la apartamentul meu.
Eu in casa mea nu pot sa ma desfasor normal ca derajez, prin prezenta mea si a familiei mele pe cei doi vecini.
Culmea ca pe vecinii de alaturi nu-i deranjez cu nimic.
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
miha79, utilizator
Cel mai recent răspuns: pop sorin , utilizator 18:47, 15 Iunie 2010
buna,eu am o problema exact pe invers...niste mizerii de studenti care beau si chefuiesc insa maimult decat sanctiune la legea 61 nu am obtinut.Am depus sesizare pt ca stau fara forme legale...acum au si forme legale.Nu pot deschide geamul intrucat imi intra in casa fum de tigara si mirosuri ...nu prea am ce sa fac...sau daca ma sfatuieste cineva ceva ,ar fi super ok.

MIHA79...parerea mea de patit si nu de jurist sau avocat e sa apelati de fiecare data la politie,ei sunt platiti pt asa ceva.Desi, incercati in vreun fel reversulmedaliei....sa asteptati pana va ameninta sau loveste ,asta evident sa aveti martori sau camera de supraveghiere....dupa care depuneti plangere penala pt lorire si alte violente.In felul asta ii puneti cu botul pe labe.
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
pop sorin, utilizator
Stimată miha79, nu am reţinut dacă sunteţi bărbat sau femeie.
Dacă sunteţi mamă, solicitaţi soţului să incerce o discuţie amicală cu aceşti vecini care au coalizat probabil împotriva oricăror "intruşi" intraţi în cercul blocului.
Probabil că nu sunteţi mutaţi de prea mult timp în acel condominium, altfel timpul le rezolvă pe toate.
Dacă sunteţi direct capul familiei, în calitate de barbat, puteţi comporta o discuţie pe tema liniştii şi a respectului între vecini tot cu capii familiilor respective, eventual ca bărbaţi "la una mică".
Nu vă sugerez iniţial la apelarea la forţa coercitivă a poliţiei, deoarece ei avânnd oarece vechime în cartier, sunt oarecum prieteni cu acele vestite organe.
Altfel, dacă aveţi nervi de oţel, vă garantez că în maxim 2 luni problema va intra în rutină şi se va stinge de la sine.
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
Pentru d-ul Pop Sorin-puteti formula plangere pentru infractiunea prev de art.320 c.pen.-tulburarea folosintei locuintei care prevede ca fapta prin care se tulbura in mod repetat folosinta locuintei locatarilor dintr-un imobil sau prin care se impiedica normala folosinta a locuintei se pedepseste cu amenda sau inchisoare de la 3 luni la 2 ani.
Actiunea penala se pune in miscare la plangerea prealabila a persoanei vatamate in 60 de zile de la data cunoasterii faptuitorilor, iar impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Este nevoie sa probati plangerea cu 2 martori.
Ultima modificare: Marți, 15 Iunie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Buna seara

d-na avocat sa stiti ca am sa formulez plangerea chiar azi...este vorba si de inundatii repetate din partea vecinilor problema,tot comitetul de locatari cunoaste problema si evident sustin in scris .
Va multumesc de raspuns/recomandare.

Am sa revin cu detalii referitor la desfasurarea cercetarii penale.Asta ca sa serveasca drept exemplu/speta pt altii.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cuib de porumbei amk1243 amk1243 In balconul de la etajul 6, care nu este inchis si-au facut cuibul de mai multi ani niste porumbei. Vecinii de la etajul inferior au reclamat ca acestia fac ... (vezi toată discuția)
Pot sa ascult muzica tare la mine acasa in timpul zilei? matz matz buna...am si eu o nelamurire...stau la bloc etajul 3 si dedesubt sta o vecina cu un copil de 2 ani..iar eu knd vin de la studii respectiv ora 14:30 sunt ... (vezi toată discuția)
Tulburarea folosintei locuintei cata163 cata163 Buna Ziua In locuinta de deasupra locuiesc chiriasi care aproape in fiecare seara, in special dupa ora 22, primesc vizite care se lasa cu rasete si discutii ... (vezi toată discuția)