avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 762 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... declaratie acceptare succesiune - actiune oblica
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

declaratie acceptare succesiune - actiune oblica

Buna ziua!
Va rog ajutati-ma sa ma lamuresc:
Din cate am inteles eu, creditorii succesibilului pot, prin actiune oblica, sa accepte succesiunea in numele succesibilului, daca acesta n-o face. Termenul de 6 luni curge la fel si pentru creditori?Adica daca n-au facut-o in cele 6 luni de la deces se prescrie si pentru ei dreptul de a accepta succesiunea? Si inca o intrebare: Cum afla succesibilul daca au acceptat creditorii succesiunea in numele lui?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters47264 , utilizator 12:14, 1 Iulie 2009
Creditorii pot face acest lucru, insa in anumite conditi, cand , spre exemplu, mostenitorii fac o renuntare la mostenire in favoarea unei alte persoane( in favorem) , si in frauda creditorilor. Practic, inainte ca succesoru l sa isi manfeste vointa de acceptare a succesiunii, creditorii, conform unor opinii, nu pot accepta susscesiunea in numele lor , intrucat , conform legii, nimeni nu poate fi obligat sa accepte o mostenire, acest demers fiind unu l strict personal, de ordin subiectiv . totusi, art.699 cod civil precizeaza ca " "creditorii celui ce renunta in paguba lor pot sa ia autorizarea justitiei ca sa accepte succesiunea pentru debitorele lor, in locul si la rindul sau".
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
ContSters47264, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate sechestra casa parinteasca? credit bcr fara girant! scalenu scalenu Am si eu niste nelamuriri cu privire la creditele personale acordate de banca In 2008 am facut credit personal in Romania, la banca mai exact, vreo ... (vezi toată discuția)
Va rog un raspuns concret !!! redialboss redialboss se poate executa silit apartamentul pentru credite de consum nerambursabile stiind faptul ca apartamentul respectiv nu este proprietate personala ci este ... (vezi toată discuția)
Sechestru pe mostenire predaioan predaioan Suntem trei frati si tatal nostru care participam la deschiderea unei succesiuni pentru o locuinta ramasa de pe urma mamei noastre.Unul din frati are o datorie ... (vezi toată discuția)