avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Retineri salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Retineri salariu

buna ziua, va rog sa ma lamuriti daca este corect :

-la salarul de de incadrarea au fost adaugate sporuri pe luna aprilie precum prima paste 350 lei si alte premii xxx lei din acestea au fost retinute 0.5/5,5/10,5 si impozit, apoi aceste sume au fost scazute din net ca retineri.

cand a fost intrebat contabilul cum se poate sa platesti contributiile si impozitul dupa aceste sume iar apoi din net sa ti fie retinute total ni s-a ca asa este legea.

Daca poate cineva sa ma lamureasca multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: ana-cer , moderator 20:33, 26 Mai 2015
E corect cum a procedat contabilul daca ati primit in mana sumele brute acordate ca sporuri sau prima, inainte de plata lichidarii pe luna respectiva.
De exemplu, daca inainte de Pasti vi s-au dat in mana cei 350 lei, ca avans din prima de Pasti, e absolut corect ca aceasta suma sa intre in baza de calcul al contributiilor sociale obligatorii si al impozitului, iar la calculul lunii aprilie suma de 350 lei (avansul) sa fie scazuta (trecuta la retineri) din salariul net.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retineri pe fluturasul de salariu iliuta69 iliuta69 Va prezint o situatie din fluturasul de salariu la jumate de norma :Tichete de masa 11 buc 104 lei Total taxe (imp,cas ,somaj,sanatate) 554 Retineri tichete ... (vezi toată discuția)
Probleme poprire salar cernatroxana cernatroxana Sotului la unitatea unde lucreaza i se percepe o garantie in valoare de 150 de lei, in tineretile lui nu si-a achitat un credit acum bine inteles ca i s-a ... (vezi toată discuția)
Interzicerea retinerii cotizatiei pentru sindicat pe statul de plata...legal? arhontele arhontele 1.Are dreptul Ministerul sa intervina in raportul juridic dintre un angajat si angajator pentru a interzice retinerea cotizatiei sindicale? 2.Codul Fiscal nu ... (vezi toată discuția)