avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Acoperis terasa et 1
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Acoperis terasa et 1

Buna ziua am si eu o problema ,locuiesc la bloc et 1 in dreptul ferestrei am o terasa proprietarul magazinului de la parterul blocului sustine ca a cumparat-o odata cu magazinul.Eu am locuinta de un an.Acum a construit un acoperis pe acoperisul terasei din cauza infiltratiilor de apa ,si a venit cu acoperisul in panta de sub fereastra mea mai jos cu 4 cm si lipind-ul de peretele de sub geam si cu silicon.Intrebarea mea are voie sa faca asa ceva fara acordul meu sau al asociatiei de proprietari?La prima ninsoare mai mare imi acopera practice geamul de la sufragerie.
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 22:53, 17 Iulie 2015
Exteriorul imobilului de locuit in comun reprezinta parte comuna
Proprietarul nu are dreptul sa schimbe aspectul sau destinatian partii comune fara acordul asociatiei de proprietari
Sesizati oficial presedintele de asociatie de proprietari
De la asociatia de proprietari stia ce vrea sa faca si a tacut nu a facut nimic.Ce urmeaza sa mai fac in continuare. Va multumesc.
Cunosc cateva blocuri, cu terasa, asa cum spuneti dvs., dar nu este normal sa-si construiasca un acoperis deasupra terasei. Sunt convins ca nua are autorizatie de construire emisa de catre primarie, asa ca doar acolo puteti sa va rezolvati problema - la biroul Disciplina in constructii.
De acest lucru trebuie sa se ocupe conducerea as. prop., dar daca ziceti ca acestia au stiut si nu au interprins nimic.
Multumesc de raspuns.Si da au stiut ca la tot blocul exista 4 terase pe care le-a acoperit in acest mod iar de la asociatia de locatari nici pana in ziua de azi nu stie sau se face ca nu stie ca au sau nu aprobare.
Sesizati situatia la primarie si insistati pentru reglementare. Mai usor ar fi fost la momentul inceperii constructiei. Acum, odata efectuata constructia, este muuult mai greu de demolat - dar nu imposibil.
Banuiesc ca nu sunteti singurul proprietar din acel bloc afectat de aceasta constructie, astfel ca va sfatuiec sa facet "front comun", mai mergeti la asociatie - toti mergeti la primarie.

Alte discuții în legătură

Terasa blocului bozzont bozzont In ce conditii se poate cumpara terasa blocului de catre vecinii care locuiesc la ultimul etaj. Cei de la ultimul etaj au construit in mod abuziv acoperis tip ... (vezi toată discuția)
Am ceva probleme in asociatie vladsav vladsav salut! stau la bloc si fac parte din o asociatie proprietari. am cateva intrebari: 1. vreau sa maresc intrarea unei camere cu 20 cm si cineva mi-a spus ca nu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un ... Lianacg Lianacg Buna ziua, Apartamentul meu este situat la etajul 3 si am un balcon care iese in exteriorul blocului si nu are acoperiși, este sub cerul liber. La etajul 4 ... (vezi toată discuția)