avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

Buna ziua,am o problema legata de mostenire.Matusa mea a decedat ,nu a avut copii insa avea un testament cu sotul ei ca isi lasa unul altuia bunurile.Mentionez ca testamentul este redactat si semnat in 1997 cand nu aveau decat un apartament impreuna.Eu ca nepot (baiatul surorii decedatei),am dreptul la mostenire?Cum ma afecteaza testamentul?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: adrianfodor45 , utilizator 16:42, 25 Mai 2015
Buna ziua,

Testamentul intocmit de matusa dvs nu este un testament valabil. Pe noul cod civil este sanctionat cu nulitatea relativa, insa el a fost intocmit cat timp a fost in vigoare vechiul cod civil care era sanctionat cu nulitatea absoluta.

Astfel, mostenirea nu va fi una testamentara, ci una legala.
Depinde ce fel de testament a facut matusa, cu privire doar la apartament (cu titlu particular) sau a mentionat ca ii revin toate bunurile sotului dupa decesul sau, in acest ultim caz nu aveti ce sa faceti.
Nu ati specificat, insa deduc faptul ca sotul matusii traieste...
sotul traieste,s-a declarat unic mostenitor pe baza testamentului,insa la data intocmirii acestuia nu aveau decat 1 apartament acum sunt 4.in testament scrie ca ii revin bunurile mobile si imobile de la data decesului
Va multumesc,sper sa fie asa.O zi buna1

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune buna ziua, matusa mea a lasat bunurile prin testament ... helene100 helene100 Succesiune Buna ziua, Matusa mea a lasat bunurile prin testament intocmit la notar , nepotilor/stranepotilor de frate/Sora si unei prietene. Matusa nu ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Mostenire apartament oticamy oticamy Buna ziua, Matusa mea (sora bunicii mele) are un apartament si nu are copii. A fost casatorita dar a divortat acum vreo 30 de ani. Matusa si bunica au mai ... (vezi toată discuția)