avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1059 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

Buna ziua,va deranjez cu o intrebare:bunicul a decedat in1985,avand5copii.La deschiderea succesiunii avea ca bunuri ocasa intr-o curte de 1000mp,intravilan.Doi frati au renuntat la mostenirein favoarea celorlalti trei,in fata notarului carele-a intocmit certificate de mostenitori celor trei.pe certificate este tecuta casa si 250mp restul fiind considerat la acea vreme loc ajutator.In 1994 ,cand s-a emis titlul de propietate cfm. L118 a fondului funciar au fost trecut i 1000mp si una din persoanele carea renuntat la mostenire in 1985si care nu are certificat de mostenitor.Aceasta a decedat in 2010 si acum mostenitoarea ei revendica cota din curte chiar daca mama ei a renuntat si nu a mai revendicat nimic pana a decedat.Mai are drept de mostenire aceasta ultima ruda(nepoata) ?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: trestenicu , utilizator 22:56, 25 Mai 2015
In literatura juridica si in jurisprudenta se intalnesc multe cazuri similare cu a dvs.

Dezlegarile date de instante si de juristi sunt contradictorii.

Unii spun ca are dreptul, altii spun ca nu ar avea acest drept.

Personal, consider ca o data ce a renuntat mama, fiica ei nu ar mai avea dreptul sa solicite.
Multumesc!problema este ca mama ei isi pierduse vocatia succesorala la momentul eliberarii titlului de propietate,expirase si termenul de razgandire iar cat a trait nu a revendicat nici un drept asupra casei si curtii,nu a cerut nici macar o copie xeros dupa titlu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren neintabulat-dilema van_allen78 van_allen78 buna ziua! legat de un teren intravilan, am o intrebare: mama a detinut un lot de teren mostenit de la tatal ei( e singura fiica a lui).acolo a facut casa in ... (vezi toată discuția)
Revendicare mostenire, din titlu de proprietate obtinut la l18/1991buna seara zcb zcb Mama mea a revendicat dreptul de mostenire la L18/1991, in urma decesului parintilor(tatal in 1964, mama in 1990), a obtinut Titlul de proprietate pe numele ... (vezi toată discuția)
Revendicare teren mostenire burlacuirina burlacuirina Va rog frumos sa/mi raspundeti daca exista un temei legal pentru a revendica o bucata de teren din spatele gradinii mele.Am certificat de mostenitor,parintii ... (vezi toată discuția)