avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1250 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nedumerire
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nedumerire

Buna seara,
Daca eu posed permis de conducere (categoria B) si cel care conduce autovehicolul ( proprietarul} nu detine, mie mi se intampla ceva ca posesor de permis auto (categoria B) si pasager conform noului cod rutier:frantic:?
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: dexter89abler , utilizator 18:10, 26 Mai 2015
Daca persoana in cauza nu are permis de conducere si va aflati in masina atunci cand acesta conduce va asumati doar riscul de a fi accidentat.

Din prima postare se intelege ca sunteti ingrijorat daca veti pati ceva in calitate de pasager detinator de permis in conditiile in care proprietarul fara permis este surprins conducand de catre politie.

Este optiunea dumneavoastra daca vreti sa conduceti in zonele unde sunt filtre de politie sau sa fiti pasager intr-o masina condusa de o persoana care nu detine permis de conducere.
multumesc mult! =D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impins motocicleta pe drum public fara permis cat a Sinthyex Sinthyex Buna ziua, Inca nu detin permis de categoria A. Este legal sa imping o motocicleta inmatriculata (fara sa ma urc pe ea) pe o strada (drum public), daca ... (vezi toată discuția)
Intrebare - sofer incepator ernocy ernocy am primit permisul o luna,sunt incepator,am voie sa conduc o dubita mai bine scris tip ARD care are cu soferul 7 locuri de pasageri,si masa totala nu depaseste ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis a unui moped Denisuca13 Denisuca13 Buna ziua! Sunt foarte disperata... prietenul meu a fost prins conducand un moped fara permis de conducere si casca de protectie. A fost dus la sectie, iau ... (vezi toată discuția)