avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 605 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... amenda primita din strainatate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

amenda primita din strainatate

Buna ziua. Ma intereseaza si pe urmatoarea situatie: o intreprindere individuala a avut un autoturism pe care l-a vandut si l-a radiat de pe numele sau de la fisc. Ultimul cumparator, se pare ca masina a mai fost vanduta o data, nu si-a trecut la politie masina pe numele lui pe talon figurand tot intrepr.indiv., care intre timp s-a si inchis. Acest cumparator a iesit cu masina din tara, desi nu avea procura notariala de la intrepr.indiv. care figura pe talon in calitate de proprietar. Acum pe numele intrepr.indiv. a venit o hartie din Austria in limba germana, fara confirmare de primire, pur si simplu pusa in cutia postala, probabil o amenda. Ce se poate face in acest caz? Daca nu se plateste acea amenda se va trece la executare silita si cum?
Cel mai recent răspuns: Mihaela1018 , utilizator 14:04, 26 Mai 2015
Autoritatea emitenta a PV contraventie daca constata neplata amenzi va declina responsabilitatea recuperarii in sarcina unui executor judecatoresc/recuperator,care urmeaza sa desfasoare acte si actiuni pentru executarea silita a debitorului
La momentul instrainarii bunului mobil ati completat rubrica speciala de pe talon ,"instrainat la data ...catre..."?
Nu mai stiu daca a fost completata acea rubrica, masina are aproape 3 ani de cand a fost vanduta si a fost si radiata de la fisc, n-am mai platit noi impozit pe ea. Eu am intrebat de procedura de executare pentru ca autoritatea emitenta a pv, care nu arata ca pv de la noi, pare mai mult o instiintare de plata si e in lb.germana, este din Austria.
Din ceea ce am inteles noi din acea hartie din lb.germana se pare ca a depasit viteza si a fost inregistrat pe o camera fixa, el nu a fost oprit in trafic pentru a i se verifica actele, pentru ca atunci el ar fi fost cel amendat pentru depasirea vitezei, astfel incat amenda a fost trimisa celui care figura pe talon ca proprietar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda rovinieta pentru masina radiata gabeea gabeea Buna ziua, am si eu o problema pe care am mai intalnit-o pe acest forum: in noiembrie 2013 am vandut o masina, am radiat-o fiscal, iar acum (sept.2014) am ... (vezi toată discuția)
Contestare executare silita cnadnr pentru circulatie cu autoturism vandut din 2010 unei firme de dezmembrari Razvan_Moldoveanu Razvan_Moldoveanu Buna ziua, Ma aflu in fata unei situatii care din punctul meu de vedere este aberanta: In data de 22.10.2010 am vandut un autoturism unei firme ce se ocupa ... (vezi toată discuția)
Noul proprietar nu a inmatriculat auto dupa 30 de zile Visarex Visarex Buna ziua. Ma confrunt cu o situatie ciudata (care pare destul de normala din ce am citit) din cauza procedurii defectuoase de inmatriculare a ... (vezi toată discuția)