avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Lamurire plata amenda
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Lamurire plata amenda

Buna ziua!
Sunt un agent economic amendat pentru neplata rovignetei. Am achitat in termen de 48 de ore jumatate din cuantumul amenzii eronat la primaria de domiciliu ( buget local) in loc de buget de stat asa cum era mentionat in procesul verbal.
In urma solicitarii mele, primaria face transferul sumei catre bugetul de stat cu data platii, considerand-o eroare materiala.
Ulterior, in urma verificarii situatiei la ANAF am constatat ca acestia nu iau in considerare data initiala a platii, ci data transferului, fiind astfel obligat sa achit amenda integral.
Care este temeiul legal in baza caruia nu mi se ia in considerare data initiala a platii?????
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Data plata amenda vio38 vio38 Buna ziua! Sunt un agent economic amendat pentru neplata rovignetei. Am achitat in termen de 48 de ore jumatate din cuantumul amenzii eronat la primaria de ... (vezi toată discuția)
In ce cont se vireaza o amenda contraventionala? mariusdumitrescu mariusdumitrescu Buna ziua! Am si eu urmatoarea problema: In urma cu un an (mai exact in 2010) am primit o amenda de circulatie in Bucuresti. Amenda am achitat-o injumatatit ... (vezi toată discuția)
Plata amenda rovinieta ioan.morosan ioan.morosan Buna ziua. Am primit un proces verbal de amenda pentru lipsa rovinietei intr-o zi de vineri. Am achitat aceasta amenda in dimineata zilei de marti ... (vezi toată discuția)