avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Presedintele decide numarul de caini din apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Presedintele decide numarul de caini din apartament

Exista o hotarare a consiliului local ca in apartament nu ai voie mai mult de 2 caini decat cu aprobarea asociatiei de proprietari. Ei bine... avem in bloc o femeie care are 7 caini in apartament cu 2 camere.

Asta cu cainii si cu presedintele sunt prieteni la catarama si el a semnat acordul asociatiei de capul lui. Intrebarea e, ce drept are el, fara mandatul adunarii generale, sa decida cati caini sa fie in apartament, nu exista hotarare de adunare generala in acest sens si, mai mult, avem regulament de ordine interioara care prevede clar interdictia detinerii atator caini.
Ce cale legala de dovedit abuzul acesta se poate folosi? Ceva rapid, stiu ca si la instanta dar acolo dureaza cu anii.
Va rog vreau raspuns doar de la un avocat, nu ma intereseaza parerile personale ci legale ale unui avocat.
Multumesc, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: ContSters277537 , utilizator 07:07, 27 Mai 2015
Intelegem frustrarea dvs fata de presedintele de asociatie si de vecinul cu animalele de companie
Trebuie sa cunoasteti ca presedintele de asociatie de proprietari este reprezentantul legal al asociatiei de proprietari si detine autoritatea si competenta sa dispuna masuri/decizii in cadrul comitetului executiv al carui presedinte este
nu se convoaca adunare generala pentru orice decizie sau dispozitie trebuie luata in cadrul asociatiei de proprietari
Puteti solutiona rapid situatia si fara instanta de judecata,dar cu intelegere si cu toleranta
Una dintre variante este sesizarea oficiala a autoritatii de sanatate publica
Astept raspuns de la un avocat, multumesc.
Puteti astepta raspuns de la un avocat, dar s-ar putea sa nu vina. Pe acest site, din cate am inteles eu, avocatii fac munca voluntara, nu obligatorie (cred ca puteti contacta unul, dar contra cost...). Raspunsul la problema dvs. tine de legea 205/2004 art.10 alin.2 coroborat cu ANSVSA-Ordinul 31/2008, art.4. Daca vecina dvs. incalca normele de igiena trebuie sa anuntati ANSVSA si/sau DSP. Daca incalca normele de zgomot, trebuie anuntata Garda de mediu (latratul cainilor), care trebuie sa faca masuratori raportate la decibeli. Primaria are zero competente in materia animalelor de companie. Chiar daca ia amenda vecina dvs. de la primarie pe baza HCL, un avocat o va anula in Instanta...aproape sigur.Cu stima.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2015
danyo, utilizator
Eu nu asta am intrebat. Cunosc toate aspectele mentionate de dvs. Multumesc. Astept raspund la ceea ce am intrebat si de la un avocat. Daca vrea cineva, daca nu, va rog nu ma mai faceti sa pierd timp sa raspund.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Animale de companie asociatie de proprietari aspo28bis aspo28bis Va rog sa ne prezentati parerea dvs.in urmatoarea situatie:Cum raspundem solicitarii unui proprietar de a taxa suplimentar in cotele de intretinere pe ... (vezi toată discuția)
Animale de companie Othy Othy Buna ziua, as vrea sa stiu concret de ce as avea nevoie pt a detine legal 2 pisici in apartament, sunt sterilizate vaccinate, au chip si pasapprt (vezi toată discuția)
Caini de companie la bloc Elidor Elidor Buna seara, 1.Exista o lege care reglementeaza vreun fel de consum la cheltuieli de intretinere, in cazul in care ai un caine de companie? 2.Ce nr.de lege ... (vezi toată discuția)