avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Daune vecini
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Daune vecini

Buna ziua. De o luna avem un apartament in renovare si au fost cu cateva incidente pentru vecinul de sub noi. Cei care renoveaza au uitat apa deschisa si s-a infiltrat apa la bucataria vecinului (sunt cateva pete), apoi cand s-a turnat sapa pe balcon s-a infiltrat la vecinu si i s-a stricat lambriul( s-a decolorat) si mocheta de pe jos. A zis ca isi cheama asiguratorul ca sa ii platim daune,noi am incercat pe cale amiabila sa rezolvam achitand ce s-a stricat sau sa ii repare echipa de renovare. El nu e de acord ,a zis ca ii cheama pe cei de la asigurari ca sa ia mai multi bani de la noi decat face. Asigurarea noastra nu acopera daunele vecinilor. Intrebarea e, daca isi cheama asiguratorul (ca tot ne ameninta de o luna ca ii cheama) in cat timp o poate face de cand i-am produs daunele si daca vom fi instiintati in momentul in care se face evaluarea?Multumesc!
Cel mai recent răspuns: c0stii , utilizator 06:43, 27 Mai 2015
totul depinde de cei de la asociatie
ei va pot ajuta sau nu
la mine la asociatie au fost 5 apt inundate de catre vecinii de deasupra lor la 5 scari diferite in perioade diferite
toti 5 aveau apt asigurate
au venit cei de la asigurari dupa o perioada si au constatat vrute si nevrute si unflate putin ca sa le dea oamenilor intre 3000 si 6000lei dar culmea culmilor au avut nevoie cei de la asigurari(cu toate ca au facut poze peste poze)de proces verbal de constatare de la asociatie prin care sa confirme asociatia cele mentionate de ei la care eu ca presedinte nu sunt obligat sa fac asa ceva dar totusi am facut 5 procese verbala de constatare pt fiecare dintre ei dar nu i-a ajutat cu nimic ci din contra nu le-a mai dat asigurarea niciun ban nici in ziua de azi si au trecut aproape 2 ani de la primul caz
si in final si-au reparat fiecare pe cont propriu doar la un singur apt a cumparat cel vinovat materialele adica glet,lavabila etc si a platit manopera iar in loc de 3000 cat oferea asigurarea la unul din cazuri pe cel vinovat la costat cu manopera cu tot 450lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inundatie vecini augbarbu augbarbu buna seara! acum aproximativ o luna de zile mi s-a spart o teava de la instalatia sanitara. drept urmare, am inundat destul de serios pe vecinul care ... (vezi toată discuția)
Conflict vecin inundatie Cornel_imi_zice Cornel_imi_zice Va scriu pentru a va cere sfatul cum trebuie sa procedez cu vecinul de deasupra mea. Acesta m-a inundat anul trecut (aprilie 2008) in baie, deasupra chiuvetei ... (vezi toată discuția)
Vecinii care ne-au inundat refuza orice comunicare cu noi! am fost inundati de vecinii de deasupra. in cursul zilei, cei ... Andra03 Andra03 Am fost inundati de vecinii de deasupra. In cursul zilei, cei de la termoficare au facut teste pentru pregatirea de iarna. Vecinii de sus sunt plecati, insa au ... (vezi toată discuția)