avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Evacuare debitoare
Discuție deschisă în Executare silită

Evacuare debitoare


Buna ziua,

Am calitatea de creditor si doresc sa adjudec in contul creantei cota de 1/2 din imobil casa de locuit, bunul imobil nu e partajabil in natura, debitorul se afla in coproprietate cu fratele, executorul judecatoresc care se ocupa de evacuare imi spune ca nu se poate face evacuare deoarece debitorul spune ca locuieste pe cota fratelui. Cum se procedeaza in acest caz?

multumesc

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:26, 27 Mai 2015
Mai intai trebuie initiat de catre dvs. in calitate de creditor un partaj judiciar intre cei doi coproprietari, solicitati atribuirea imobilului catre debitor si apoi puteti executa imobilul.
Multumesc pentru raspuns

Asa am intentionat sa facem, problema este ca daca facem partajul intre cei doi, fratele are prioritate la distribuirea sumelor.
Imobilul are o valoare mica si eu am un debit cu mult mai mare decat valoarea imobilului
Nu o puteti evacua acum. Adjudecati si apoi iesiti din indiviziune fata de frate, cereti casa dvs si dati sulta sau sa ii fie atribuita fratelui si sa va dea sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil aflat in coproprietate alexandru0909 alexandru0909 Buna ziua, Un coproprietar a unui imobil poate incheia un contract de comodat sau inchiriere cu o terta persoana fara acceptul celuilalt ... (vezi toată discuția)
Executare silita rocorobert rocorobert Buna seara, as dori sa stiu cum se poate efectua o executare silita , in cazul in care imobilul se afla in coproprietate, este ipotecat de rang I in favoarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita imobil mtudoran mtudoran Fratele meu a primit instiintare de executare silita a imobilului din care detine cota parte de 3/8 , terenul pe care se afla constructia nefiind prorietate ( ... (vezi toată discuția)