avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... AUTORIZATIE DE CONSTRUCTII
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

AUTORIZATIE DE CONSTRUCTII

Cum pot obtine o copie de pe autorizatia de constructie si documenetele aferente in baza carora vecinii spate si fata cladirii mele si-au ridicat si " reconsolidat" cladirile lor, deoarece nu au tinut cont de STADIU DE INSORIRE si alte probleme provocate locuintei mele, spatele cladirii fiind calcan cu unul dintre vecini - afectare structura de rezistenta a casei -ex. deci nu mi s-a cerut acordul pt STADIU DE INSORIRE. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: legalmgm , utilizator 01:06, 6 Iunie 2015
Autorizatiile de construire se gasesc la sediul Primariei locale unde, la cererea persoanei interesate, pot fi consultate.
Stadiu de insorire este de fapt: STUDIU de insorire.
Pentru Studiu de insorire NU trebuia sa va ceara nimeni acordul.
Observ din text ca este vorba de un calcan. Poate era nevoie de eventualul Dvs. acord la o "alipire la calcan"
Oricum, textul Dvs. este incalcit si neclar.
Autorizatia de constructie.certificat urbanism sunt eliberate la cererea si ridicate de catre proprietarul spatiului
Dvs ,legal ,nu puteti intra in posesia acestor documente
Daca apreciati ca vecinii nu au respectat proiectul si autorizatia de constructie aveti dreptul sa sesizati oficial serviciul urbanism din primarie +disciplina in constructii
La sediul Primariei, orice persoana care care un interes propriu legitim poate consulta autorizatia de construire si actele aferente.
Din ceeace am înțeles eu așa după cum ați descris problema-
-cu privire la studiu de însorire, acesta nu era nevoie să se facă , respectiva construcție fiind pe calcan. așa cum era inițial. Soarele la fel își va trimite lumina ca și mai înainte.
-susțineți că v-a fost afectată structura de rezistență a construcției d-voastră pentru că nu s-a ținut cont de studiu de însorire ori între cele 2 noțiuni nu există nici o legătură.
-noua clădire a vecinilor fiind amplasată pe vechea locație , nu avea nevoie să vi se ceară acordul.
- dacă vă considerați vătămat și puteți dovedi acest lucru faceți o sesizare la primărie.
liamic43 a scris:
-cu privire la studiu de însorire, acesta nu era nevoie să se facă , respectiva construcție fiind pe calcan. așa cum era inițial. Soarele la fel își va trimite lumina ca și mai înainte.

Studiul de insorire se poate face si pentru nevoile proprii ale proprietarului ce executa o cladire noua sau suprainalta una veche (pentru orientarea ferestrelor, alegerea functiunilor camerelor, etc.).
Din mesaj rezulta ca sunt 2 constructii modernizate: una in fata si una in spatele casei in speta.
Nu se stie daca la ele nu s-a ridicat inaltimea construita (suprainaltare).
Deci erau motive pentru elaborarea unui studiu.
Daca s-a facut un Studiu de insorire (relativ scump) este de presupus ca el a fost solicitat prin Certificatul de Urbanism.
b]liamic43 a scris:
-noua clădire a vecinilor fiind amplasată pe vechea locație , nu avea nevoie să vi se ceară acordul.

Chiar daca sunt amplasate pe vechea locatie, daca din casa de chirpici cu plansee din lemn se face o casa cu zidarie si plansee din beton sau se suprainalta, este nevoie de expertiza tehnica, Proiect tehnic faza AC si acordul vecinilor (subturnare calcan ? ).
Este indicat sa va limitati la comentarii in limita competentei Dvs.
Ultima modificare: Marți, 26 Mai 2015
legalmgm, utilizator

Alte discuții în legătură

Relatii cu cladiri alipite aldorin aldorin Buna ziua, am o casa in Bucuresti ce este lipita - calcan cu o alta cladire al carui proprietar si-a \\"reconstruit \\" casa de la fundatie, a supraetajat-o, ... (vezi toată discuția)
Constructie bloc langa casa mea M-Bogdan-A M-Bogdan-A Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. noul proprietar de langa mine s-a apcat de demolat casa veche si in locul ei va construi un bloc. ... (vezi toată discuția)
Sunt ciuraru niculaie in anu 2008 am construit o casa pentru baiatul meu... cristi.26 cristi.26 Sunt Ciuraru Niculaie in anu 2008 am construit o casa pentru fiul meu la distanta de 0.50cm fata de gardul vecinului costructia facinduse pana la placa in ... (vezi toată discuția)