avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Constructie bloc langa casa mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Constructie bloc langa casa mea

Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. noul proprietar de langa mine s-a apcat de demolat casa veche si in locul ei va construi un bloc. Casa mea este alipita la calcan pe cealalta parte. Pe partea unde se face blocul am doar o baie si o bucatarie. Acest individ care va construi blocul sustine ca are autorizatie sa construiasca la limita de hotar dar nu va face ferestre ci doar luminoare pt casa scarii. Va rog sa imi spuneti daca are voie sa consturiasa la limita de hotar. Mentiones ca eu am 10 m deschidere iar el 12. Casa mea are undeava la 4 m inaltime iar el face P+2+M
Cel mai recent răspuns: M-Bogdan-A , utilizator 09:46, 27 August 2015
Solicitați autorizațiile. În cazul în care refuză, sau nu respectă autorizația, sesizați primăria și Inspectoratul de Stat în Construcții.
I-am cerut autorizatia sa mi-o arate dar pana acum nu am reusit sa o vad cu toate ca imi tot spune ca imi face copie la ea. Eu am cerut si la primarie dar nu sunt convins ca imi va da ceva .... Daca respecta autorizatia nu am de unde sa stiu din moment ce nu stiu exact care sunt limitele laterale. Am un disconfort urias din cauza lui mai ales ca nu mai exista gard intre noi ci doar o plasa de protectie ...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveți dreptul să solicitați de la primărie, în baza Legii 544/2001 care se referă la dreptul la informații publice(AC și CU sunt informații publice) și a Legii 50/1991„ art. 7 , copii după Certificatul de urbanism și Autorizația de construire emise vecinului.
Deoarece vecinul construiește o clădire pe locul uneia vechi, are dreptul să folosească vechiul amplasament adică alipirea de calcan.
Deschiderea terenurilor nu are importanță . În schimb, înălțimea noii construcții trebuie să respecte înălțimea caselor învecinate- nu numai a casei d-voastră și și a imobilelor din împrejurimi.
Faceți o solicitare scrisă primăriei în privința celor 2 acte administrative și vedeți care sunt prevederile care trebuie respectate cu privire la înălțime, luminare, amplasare față de limitele laterale.și acționați în consecință-Ca însorire, clădirea vecină trebuie să permită însorirea casei d-voastră - și probabil i s-a cerut să facă și un astfel de studiu. În caz contrar, solicitați d-voastră , prin ISC, un astfel de studiu și cereți suspendarea construirii până la rezolvarea acestui studiu.
Multumesc pentru raspunsuri.Am sa ma duc si la isc in cazul in care nu reusesc sa vad AC de la pers respectiva

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatie de constructii aldorin aldorin Cum pot obtine o copie de pe autorizatia de constructie si documenetele aferente in baza carora vecinii spate si fata cladirii mele si-au ridicat si \\" ... (vezi toată discuția)
Cadastru ok & riscul blocarii constructiei noi pe durata procesului doncristiano doncristiano Salut Am un teren cu latime de[b] 11.5 m[/b] pe care am amplasata o casa a carei limita stanga este la cota [b]11m[/b]. Dupa casa imi mai raman astfel ... (vezi toată discuția)
Investigare legalitate constructie SANTIER SANTIER Langa noi, s-a ridicat un bloc, care cred eu ca nu respecta limitele din documentele de autorizare. Din discutia cu locatarii din blocul vechi, acestia au fost ... (vezi toată discuția)