avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Termeni contractuali nerespectati (furt de branding de ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Termeni contractuali nerespectati (furt de branding de catre o firma australiana)

Buna ziua,

Problema mea este legata de un client cu care am colaborat acum ceva timp pe o platforma online de freelancing.

Job-urile se desfasoara sub termenele si conditiile site-ului respectiv, insa in acest caz ei nu m-au putut ajuta.

O sa incerc sa rezum:

Cum functioneaza: clientii posteaza o cerere, noi (freelancerii) "licitam" si cele mai bune oferte sunt alese.

Am castigat acest job (alaturi de alti cativa copywriteri) care presupunea dezvoltarea de nume pentru o gama noua de cosmetice. Clientul era australian.

Conditiile financiare erau clar evidentiate de client: eu urma sa primesc plata pentru 4 ore de munca, urmand ca, daca una din propunerile mele erau alese, sa primesc un bonus echivaland cu 20 de ore de munca.

Am livrat mai multe propuneri, am fost platit pentru 4 ore de munca, iar apoi, timp de un an si ceva, liniste. Prin ianuarie anul asta am intrat de curiozitate pe siteul companiei, si surpriza: gama noua de cosmetice a fost lansata cu un nume 90% asemanator cu una din propunerile mele.

Lesne de inteles ca bonusul nu mi-a fost platit, si nici mesajele intoarse.

Ce as putea sa fac acum? E un caz solid de furt intelectual sau ma lupt cu morile de vant? Se poate actiona respectiva companie in judecata? Stiu ca bonusul care mi se cuvenea nu e demn de mers in instanta cu el, dar ma gandesc ca poate se pot supralicita daunele.

Multumesc de interes,

Alex

Alte discuții în legătură

Propune moderatori. pana la 10 octombrie Alin Popescu Alin Popescu Propune trei utilizatori Avocatnet.ro despre care crezi ca ar fi buni moderatori. Si, in functie de notele pe care le acorzi si de reactiile publicului, noi ... (vezi toată discuția)
Magazin online - am nevoie de un sfat user277 user277 Exista foarte multi romani implicati in diverse firme de MLM (multi level marketing) si, fara discutie, sunt multe persoane fizice care vand produsele acestor ... (vezi toată discuția)
Informatii ce pot fi utile celor aflati in cautarea unui loc de munca si celor care au calitatea de angajati MIKKKI MIKKKI buna ziua, in urma cu 2 luni dupa 11 ani de munca in cadrul aceleasi societati din motive personale mi am dat demisia de atunci caut in fiecare zi un job pe ... (vezi toată discuția)