avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 761 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Predare acte de catre administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Predare acte de catre administrator

Buna seara.
Va rog mult, spuneti-mi o lista cu tot ceea ce trebuie sa preadea administratorului la incheierea activitatii.Am contractat o firma de administrare, vechiul administrator a avut preaviz pana pe 11 mai, pe 12 mai i-am trimis decizia de concediere si, cu toate acestea, dansul nu a predat nimic, promitand ca va preda dupa 25 mai. Astazi am stabilit pentru vineri insa mi-a cerut o lista cu ceea ce vrem sa predea , motivand ca nu stie ce trebuie sa faca. Imi cere intai nota de lichidare si apoi sa faca predarea insa nu i-o pot intocmi fara sa vad daca a predat tot, daca inventarul e ok, daca nu ne este cumva dator...
Va rog mult, indrumati-ma si de aceasta data, cum ati facut-o pana acum. Va sunt atat de recunoscatoare pentru toate sfaturile date... M-au ajutat enorm si va multumesc mult.
Va rog, o lista completa cu tot ceea ce trebuie sa predea .
Va multumesc si va doresc numai bine..
-soldul in casa (banii pe care ii preda in acel moment)
-soldul contului de disponibil in banca
-ultima lista de plata si listele anterioare (dosarele fiecarei luni, situatii )
-tabel nominal cu evidenta fondului de rulment
-soldul fondului de reparatii
-soldul altor fonduri
-creditori
-facturile de plata catre furnizori, nerepartizate si neachitate
-mijloace materiale existente
-chitantiere si orice alte documente pe care le-a pastrat conform atributiilor stabilite de catre comitet.

Este indicat sa se procedeze la o verificare a gestiunii de catre cenzor !!!
Ultima modificare: Miercuri, 27 Mai 2015
elga50, moderator
Aici va poate ajuta si noua firma de administrare care trebuie sa stie cum se procedeaza la predarea/primirea unei gestiuni.

Rolul cenzorului este foarte important la un astfel de moment.
El trebuie sa verifice situatia patrimoniului activ/pasiv si, totodata, documentele primare aflate in posesia administratorului demisionar.
Administratorul vechi trebuie sa predea tot ce are, tot ce este al asociatiei, toate documentele... daca le are la el si nu in sediul asociatiei asa cum este firesc.
Cel care preia (noul administrator sau presedintele) incheie un proces verbal de predare primire in care consemneaza ca la data de s-au predat si s-au primit urmatoarele documente:
- registrul de casa
- registrul fondurilor
- fisele individuale de intretinere
- ultima lista de plata
- evidenta furnizorilor
.......... orice alte acte ce le are asupra sa ori in sediul asociatiei, acte care sunt in lucru in sarcina administratorului.
Adica nu ai de ce sa-i ceri administratorului registrul de casa cu soldul casei, banii din casa daca acesta nu a fost si casier, aceasta functie fiind ocupata de alta persoan; nu poti sa-i ceri administratorului decat actele de care raspunde concret in asociatia aceea.
Pe fiecare din registre se marcheaza printr-o linie ultima inregistrare (sold) si administartorul vechi semneaza acolo pe acea rubrica. Acest lucru se consemneaza si in PV.


Va multumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe cati ani se face o expertiza contabila ContSters13909 ContSters13909 eu trebuie sa predau gestiunea asociatiei si vreau sa fac un inventar al tuturor actelor predate ,facturi ,chitante...., pe o anumita perioada de ani si sa le ... (vezi toată discuția)
Predare primire intre administrator vechi si cel nou fastman68 fastman68 Dupa alegerile de la AG s-a ales alt presedinte.Aministratorul s-a dat demisia cu un preaviz de 15 zile. Intrebare : cam care e rolul si responsabilitatea ... (vezi toată discuția)
Schimbarea administratorului la asociatia de locatari gabipotcovaru gabipotcovaru Buna ziua, Sunt presedinte la o asociatie de locatari. Administratorul acestei asociatii renunta de bunavoie la calitatea sa. In locul lui a fost numit ... (vezi toată discuția)