avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Frauda cartele prepay Orange
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Frauda cartele prepay Orange

Daca s-a mai discutat acest subiect imi cer scuze. Problema se pune in felul urmator: eu sunt la curent cu aceste fraude stiu cum procedeaza baietii. Am primit si eu un apel de acest fel prin care eram anuntat de un individ, care se da drept manager cu caracter personal, cum ca sunt castigatorul unui premiu nu mai retin de cate mii de euro, cu conditia sa cumpar o cartela prepay. Bineinteles ca n-am facut-o iar dupa ce m-a resunat acest individ i-am dat un cod de cartela inventat pe loc si o serie de cartela la fel inventata pe loc. Apoi i-am dat date personale fictive. La al treilea apel mi-a cerut sa cumpar 2 cartele si va imaginati ce bine se descurca baietii din fraudarea oamenilor naivi. Aici apare problema: eu am inregistrat convorbirea cu el la al doilea si al treilea apel. Sunt sanse sa ia politia in considerare aceste dovezi sau ma trimite la plimbare sau ma acuza pe mine de ilegalitatea inregistrarii convorbirii?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 17:44, 17 Iulie 2009
Ce nu stiti sau ar trebui sa stiti,este faptul ca aceste persoane folosesc cartele reincarcabile pe care dupa ce duce la indeplinire "afacerea" renunta la ele...
Este greu si dificil de identificat aceste persoane...si va mai spun ceva ,au renuntat la astfel de metode pentru ca nu mai erau rentabile,sau orientat spre altceva...
Romani sunt inventivi la astfel de afacerii...:)
Din cele relatate , se poate retine savarsirea in concret a infractiunii de inselaciune.
]Daca ati apucat sa inregistrati convorbirea , sau aveti vreun sms care atesta actele care fac parte din elementul material al acestei infractiuni , le puteti prezenta agentilor de politie sau procurorului , vor fi apreciate ca mijloace de proba.

Daca mai exista si alte persoane care au fost abordate in aceasta modalitate va exista o determinare mai mare a agentilor de politie despre existenta unor activitati infractionale , iar depozitiile martorilor pot fi foarte convingatoare.
Nu exista nici o incalcare a legii cu privire la ingregistrarea acestor convorbiri .

Daca considerati ca exista vreo paguba patrimoniala importanta si doriti angajarea raspunderii penale a faptuitorilor , puteti sesiza Politia , respectiv Parchetul , sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune , prevazuta in art 215 Cod Penal.
Succes.
Ultima modificare: Miercuri, 1 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Paguba nu exista pentru ca nu i-am reincarcat cartela, stiind deja de modul lor de operare si de tipul acesta de frauda. Probabil s-ar incadra la tentativa de inselaciune, asta dvs. imi puteti spune. Proba pe care o detin este inregistrarea convorbirii cu acel individ. Ma intreb ce pot face autoritatile in acest caz cu aceasta proba? Avand in vedere ca acea cartela o arunca, il identifica dupa inregistrare, dupa vocea lui? Aici mi se pare dificil. De aceea v-am cerut parerea, daca are sens sa fac vreun demers si cui ar trebui sa ma adresez: politiei, procuraturii?
Salut . Hai sa itzi zic mai clar . Lucrez in domeniu ....... se incadraza la frauda dar chiar daca detii inregistrarea va fi foarte greu sa il gaseasca , ce poti face e sa mergi la politie depui o reclamatie scris ref la ceea ce sa intamplat itzi dai nr sub urmarire si asha e cel mai simplu :) daca ai ceva neclaritati mai trimitzi cate un mail pe thedracula2005@yahoo.com
Iar cand mai primeste asemenea apeluri .. Nu spune datele personale ... NEVER SERIA DE LA BULETIN !!! si daca vrei sa itzi bati joc de el data viitoare .... spune`i sa itzi dea nr de tel pe care sa faci reincarcarea si fa misto de el :))
Si eu zic ca ar fi vorba de infractiunea de inselaciune dar e foarte greu de prins acea persoana.
Oricum, o reclamatie la politie si depunerea inregistrarii poate ajuta politia in alte cazuri.
Nu cred ca veti fi trimis la plimbare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Blocare cartela sim iulipaul iulipaul am o cartela sim orange si pe data de 17.01.2014 mi-a fost blocata,am fost la un orange shop si mi s-a spus ca e blocata pe motiv de frauda si m-i s-a spus sa ... (vezi toată discuția)
Ce pot face Silber Silber Buna seara, am si eu o problema, de cateva lunii ma suna un tip si zi si noapte, imi vorbeste urat si ma ameninta. Acum si-a pus si prietenii sa ma sune, ... (vezi toată discuția)
Amenintare? santaj? ce este mai exact? MgdB25 MgdB25 Am vorbit acum 3 saptamani cu un tip. Mi a oferit niste bani de bunavoie. La urmatoarea intalnire a vrut un contact sexual si l am refuzat si mi a cerut banii ... (vezi toată discuția)