Am divortat de un an si acum vreau sa fac partajul. In timpul casatoriei am achizitionat o casa cu contract de vanzare cumparare facut de mana cu martori. Terenul este concesionat , asa ca nu se pune la partaj. Am facut mai multe imprumuturi cu care am achizitionat diverse bunuri printre care si casa.
Acum mai am de achitat la banca o suma de 2000 lei din urma unei refinantari facuta in timpul casniciei. Cu acesti bani am achitat celelalte imprumuturi pe care le aveam si am renovat casa.Dupa aceea am mai facut si alte imprumuturi .Pot partaja si acest imprumut din care am achitat mai mult de jumatate?
Parajul se poate face prin buna-intelegere - la Notarul public sau prin instanta.
Daca il faceti in instanta, judecatorul va dispune efectuarea unei/unor expertize tehnice judiciare care va evalua bunurile din masa partajabila. In aceasta evaluare se va cuprinde si sursa dec finantare (creditul).
Fostul sot nu a avut surse de venit impozabile, eu am singura intretinatoare a familiei pe toata durata casniciei , asta se poate dovedi . Avocatul va cere sa imi ramana imobilul si sa platesc in continuare ratele ce au ramas. Creditul este de nevoi personale nu este pentru casa . Avocatul spune ca nu poate fi partajat.
Fostul sot nu este de acord cu nici o varianta propusa
Partaj
aprodu mirela
in cazul unui partaj intervine urmatoarea situatie: sotia mosteneste o casa, se intocmeste un contract de cumparare vanzare cu proprietarul in care ... (vezi toată discuția)
Divort cu credite
divada
buna ziua,
dupa 25 de ani de casnicie vom ajunge la divort, dar la momentul actual am un credit de nevoi personale de 360milioane doar pe numele meu - sotul ... (vezi toată discuția)