avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Taxe la vanzarea-cumpararea unui imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Taxe la vanzarea-cumpararea unui imobil

Buna ziua! Ce taxe trebuie sa plateasca vanzatorul, dar cumparatorul la vanzarea, respectiv cumpararea unui imobil?

- In cazul vanzatorului, acesta trebuie sa plateasca impozitul pe bani de 2 sau 3%, este corect? si pe langa aceasta taxa, mai are de platit si o taxa de transfer de propierate de 2% sau doar impozitul catre Stat? altceva se mai plateste?

-Dar cumparatorul? pe langa onorariul notarial si taxa pentru intabularea imobilului, mai plateste ceva?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AlexPetru , utilizator 16:38, 28 Mai 2015
Onorariul notarului poate sa difere foarte mult de la notar la notar.
In plus, notarii au grile notariale.
Cum calculeaza omul costul daca nu cunoaste grila?
@legalmgm
Cititi/Citati corect si profesionist prevederile Codului Fiscal:

Ce era citat incorect?
Multumesc mult pentru clarificare. Asadar trebuie sa platesc doar cei 2%.
O sa printez prevederile de mai sus sa le am ca referinta. Se pare ca notarii cu care am vorbit nu cunosc sau au inteles gresit Codul Fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxe notariale si impozit stat la vanzare teren intravilan danadom38 danadom38 Buna Ziua, As vrea sa stiu care sunt obligatiile materiale ale vanzatorului la vanzarea unui teren intravilan precum si ale cumparatorului. Multumesc (vezi toată discuția)
Impozit aferent contractului de vanzare-cumparare a unei case danpaunescu2010 danpaunescu2010 Buna ziua Dorim sa vindem o casa si nu stim exact cam care sunt prevederile legate de plata impozitului (cuantumul impozitului, limite, cine il plateste - ... (vezi toată discuția)
Impozit pe venit Adriana Irimia Adriana Irimia la transferarea dr de proprietate se plateste un impozit pe venit de 2 sau 3 %. Daca eu vand un imobil cu suma de 10.000E, iar in grila de la notar este min ... (vezi toată discuția)