Buna ziua,
Am intalnit o situatie a unui membru cotizant la o cooperativa de credit. Persoana in cauza s-a inscris, in urma cu trei ani, la o cooperativa de credit pentru obtinerea unui imprumut de nevoi personale. Pentru a beneficia de acest serviciu a fost nevoie sa depuna un fond social de 350 lei, suma pe care i s-a spus la momentul respectiv ca se poate restitui dupa o perioada de trei ani, cu conditia sa nu aiba datorii catre coop. La terminarea celor 3 ani, desi creditul a fost achitat integral, solicitand restituirea fondului social i se comunica ca acesta se v-a restitui dupa 2 ani de la plata ultimei rate, adica nu in 2009 ci in 2011.
M-i se pare o atitudine inesplicabila din partea cooperativei in cauza, cum sa fortezi un om sa-ti lase niste bani de care sa te folosesti 2 ani, atata timp cat el nu mai doreste sa fie asociat si nici nu-ti datoreaza nimic?
Daca cineva poate sa-mi dea o lamurire la acesta problema si cum ar trebui procedat.
Va multumesc.
In contractul de credit nu este nici o clauza nu precizeaza termenul de pastrare a fondului social. Doar in cazul in care debitorul nu-si achita datoriile, cooperativa poate retine din contul curent al acestuia orice suma neachitata. Aici nu este cazul, pentru ca nu sunt datorii. La inscrierea in coop. s-a specificat ca dupa 3 ani fondul social poate fi ridicat, acum insa se spune altceva ca dupa 2 ani de la achitarea ultimei rate. Si am spus rate nu mai exista.
Probleme cu banca
magda25
buna ziua,am si eu o problema;in anul 2011 am facut un imprumut la banca coop unirea din teleorman si am achitat ratele imprumutului in luna ianuarie , cand am ... (vezi toată discuția)