avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... termen restituire fond social cooperativa de credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

termen restituire fond social cooperativa de credit

Buna ziua,
Am intalnit o situatie a unui membru cotizant la o cooperativa de credit. Persoana in cauza s-a inscris, in urma cu trei ani, la o cooperativa de credit pentru obtinerea unui imprumut de nevoi personale. Pentru a beneficia de acest serviciu a fost nevoie sa depuna un fond social de 350 lei, suma pe care i s-a spus la momentul respectiv ca se poate restitui dupa o perioada de trei ani, cu conditia sa nu aiba datorii catre coop. La terminarea celor 3 ani, desi creditul a fost achitat integral, solicitand restituirea fondului social i se comunica ca acesta se v-a restitui dupa 2 ani de la plata ultimei rate, adica nu in 2009 ci in 2011.
M-i se pare o atitudine inesplicabila din partea cooperativei in cauza, cum sa fortezi un om sa-ti lase niste bani de care sa te folosesti 2 ani, atata timp cat el nu mai doreste sa fie asociat si nici nu-ti datoreaza nimic?
Daca cineva poate sa-mi dea o lamurire la acesta problema si cum ar trebui procedat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: zoita.moga , utilizator 08:52, 2 Iulie 2009
La obtinerea creditului ati semnat un contract in care cu siguranta sunt trecute clauza...
In contractul de credit nu este nici o clauza nu precizeaza termenul de pastrare a fondului social. Doar in cazul in care debitorul nu-si achita datoriile, cooperativa poate retine din contul curent al acestuia orice suma neachitata. Aici nu este cazul, pentru ca nu sunt datorii. La inscrierea in coop. s-a specificat ca dupa 3 ani fondul social poate fi ridicat, acum insa se spune altceva ca dupa 2 ani de la achitarea ultimei rate. Si am spus rate nu mai exista.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea unei cooperative mici mestesugaresti tusieu tusieu am fost, pentru o scurta perioada, presedinta la o cooperativa mica mestesugareasca. In 2005 printr-o sentinta publica se constata dizolvarea de drept. In 2006 ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca magda25 magda25 buna ziua,am si eu o problema;in anul 2011 am facut un imprumut la banca coop unirea din teleorman si am achitat ratele imprumutului in luna ianuarie , cand am ... (vezi toată discuția)
Spatiu inchiriat, probleme cu fiscul ady1988 ady1988 am si eu o problema, am ichiriat un spatiu comercial de la o cooperativa de consum, am contract de inchiriere pe o durata de 7 ani,fara clauza de reziliere din ... (vezi toată discuția)