avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sechestrare autoturism de catre sotul administrator al ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sechestrare autoturism de catre sotul administrator al firmei

Buna ziua,
Sunt actionar minoritar in firma cu sotul meu, care este si administrator. De mai bine de 1 an suntem intr-o stare conflictuala ( sunt multe de povestit) el cautand sa ma scoata din firma, scopul final fiind divortul si faptul ca el sa ramana actionar unic.Pe langa abuzurile psihice la care m-a supus in tot acest timp, acum 1 luna folosindu-se de cheile de rezerva mi-a luat si masina din parcarea unde avem birourile si a ascuns-o intr-un depozit al firmei.Am aflat ulterior de la un coleg.Crezand ca reusesc sa ma inteleg cu el la cererea lui i-am dat si cheile si talonul.Am sperat ca situatia este temporara si ca revine asupra hotararii lui si imi inapoiaza masina. La rugamintea mea de a o inapoia sigurul raspuns pe care-l tot primesc este ca nu mai sunt eligibila pentru masina.
Mentionez ca masina a cumparat-o din banii firmei si mi-a dat-o cu titlul de cadou :). Exista vreo posibilitate legala sa o pot recupera spre folosinta?Ea practic zace acum in acel depozit.
Cel mai recent răspuns: Manyloo , utilizator 16:50, 30 Mai 2015
Daca aveti martori ca ati primit-o cu titlu de cadou da. Trebuie sa va adresati instantei de judecata. Se poate ca d-l sa sustina in instanta ca i-ati inapoiat-o din moment ce i-ati predat atat cheile cat si talonul de buna voie.
Daca apelati la un avocat in primele minute dupa ce nu ati gasit masina, faceati plangere pentru furt.
Incercati sa negociati, contactati un avocat, incercati sa rezolvati intreaga relatie cumva.
Am scris de la el ca mi-a facut-o cadou intr-o conversatie pe email si tot scris de la el , mi-a trimis prin posta cu confirmare de primire ca a dat decizie cum ca firma reduce cheltuielile si imi retrage masina.
masina e pe numele societatii ? asa rezulta din ce ati scris.
in opinia mea nu veti dobandi masina decat ca si c/valoare a actiunile dvs.
Da , e pe societate , am inteles.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Insusirea pe nedrept a dividendelor.. licurici licurici Buna Seara! Va rog imi puteti da niste sfaturi in urmatoarea problema? Si anume..Asociatul si Administratorul cu mai putin de 50% din firma (S.R.L.) , avand ... (vezi toată discuția)
Acte vanzare cumparare masina bazna bazna buna ziua.am nevoie de cateva sfaturi.am ajutat o prietena sa faca un schimb de masina (ea a dat masina veche la schimb si eu am imprumutato cu 800 de ... (vezi toată discuția)
Probleme societate leasing bad_sonia bad_sonia Am si eu o nelamurire. O firma a luat prin leasing o masina a achitat fara probleme in jur de un an ratele in anul al doilea au intevenit unele intarzieri ... (vezi toată discuția)