avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Nestiinta - interpretare articol
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Nestiinta - interpretare articol

Buna ziua as dori daca poate cineva sa ma lamureasca ce inseamna mai exact ceea ce scrie aici....(3) Repunerea în circulaţie a uneia dintre valorile prevăzute în art. 310-312, de către o persoană care a constatat, ulterior intrării în posesia acesteia, că este falsificată, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de falsificare prin care au fost produse, ale cărei limite speciale se reduc la jumătate.
Situatia este .... Sotul meu a fost condamnat pentru punere in circulatie de valori falsificate....pe scurt a primit o banknota de 100 de ron si dupa ce a vazut cum arata a puso in circulatie in continuare....a fost reclamant anchetat si condamnat ....a avut o condamnare de 3 ani plus inca 3 dintr-o alta condamnare cu suspendare.....acuma avem o mare nedumerire pentru cum a fost judecat cazul sotului mei .....pentru-ca el a fost si reabilitat,iar reabilitarea este valabila nu a fost anulata .....plus ca am gasit si acest drept legal.... Repunerea în circulaţie a uneia dintre valorile prevăzute în art. 310-312, de către o persoană care a constatat, ulterior intrării în posesia acesteia, că este falsificată, se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de falsificare prin care au fost produse, ale cărei limite speciale se reduc la jumătate.
Din ce inteleg sotul dvs era in termen de incercare cand a savarsit infractiunea, nu inteleg ce vreti sa spuneti cu reabilitarea.
Buna dimineata....exact era in termenul de incercare dar a fost reabilitat de o instanta de judecat si reabilitarea inca este valabila si nu a fost anulata...deci nu stiu dar totusi undeva e prea straniu sa fie condamnat dupa ce are o reabilitare data de instanta ....
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Mai 2015
ilincaantonia, utilizator
Daca a savarsit infractiunea in termenul de incercare, asta e urmarea fireasca, se aduna pedepsele.
Buna ziua din nou....sa inteleg ca,cu toate daca are Reabilitarea Valabila....si nu este anulata pedeapsa ramane aceeasi ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Citatie in calitate de martor art 310/313 HyperX HyperX Am primit o citatie in care am fost chemat in calitate de martor in vederea articolelor de lege 310,313 nu apare pe citatie niciun nr de dosar, sau o alta ... (vezi toată discuția)
Am comis o infractiune Bardy Bardy Buna seara ! Acum o luna de zile am comis mai multe infracțiuni cu banii falși ! Am fost prostit de o anumită persoana sa cumpar cu acești banii diverse ... (vezi toată discuția)
Eroare judiciara ilincaantonia ilincaantonia buna seara,am o mare rugaminte la totii cunoscatori in materie de drept sa ma poata ajuta spunadu-mi ce ar trebuie sa faca sotul meu in aceasta ... (vezi toată discuția)