avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara copil

cat costa sa bagi un dosar de pensie alimentara pt minor 7 ani si daca pot fara sa am divortul
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 10:03, 30 Mai 2015
Unde vreți sa băgați dosarul, doamna? :D
Taxa de timbru e 20 de lei și da, se poate sa cereți și fără divorț.
Costurile unei actiuni de stabilire pensie sunt:
- taxa de timbru 20 lei,
- onorariu avocat daca optati.
Ambele constituie cheltuieli de judecata si le puteti solicita si obtine daca actiunea este admisa.
Pensia de intretinere in favoarea minorului poate fi stabilita pe cale judecatoreasca chiar daca parintii minorului nu sunt divortati, urmand ca in cadrul actiunii sa se probeze ca tatal acestuia nu contribuie la cheltuielile necesare cresterii educarii minorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara! magonel magonel se poate obtine pensie alimentara fara divort? (vezi toată discuția)
Pensie alimentara yoannacri yoannacri Am un copil insa nu sunt divortata pot obtine prin instanta pensia alimentara sau trebuie intai sa deschid actiune pt divort si dupa sentinta definitiva mi se ... (vezi toată discuția)
Bună seara! se poate deschide acțiune pt pensie alimentara ... FeticCristina FeticCristina Bună seara! Se poate deschide acțiune pt pensie alimentara fara a baga divorț? Va mulțumesc! (vezi toată discuția)