avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 430 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Falimentul persoanei fizice
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Falimentul persoanei fizice

Buna seara!
Am ramas restant la achitarea a doua credite de nevoi personale, fara garantii imobiliare. Practic, din 2011 nu mi-am mai permis sa platesc creditele. La data sistarii platilor mai aveam de rambursat 5400 euro și 18 000 lei. Reesalonarea ratelor nu a fost acceptata de banca, creditele fiind declarate neperformante si transferate unei firme de recuperari la finele anului 2013. Singurul venit fiind cel salarial, am cerut si firmei de recuperari sa procedeze poprirea salariala, cum cerusem si bancii, intrucat rata stabilita de ei se ridica la 80% din salariu. Annul acesta, in aprilie, executorul judecatoresc a trecut la executarea silita, respectiv poprirea salariala, alte bunuri mobile sau imobile nu detin. Insa suma de rambursat nu mai este de 5400 euro ci 8200 euro, respectiv nu 18000 lei ci 36000 lei, la care se adauga cheltuielile de executare totalizate la 8800 lei.
As putea sa-mi declar insolventa (falimentul) ca persoana fizică? Mi-ar fi de folos in vreun fel? Adica s-ar mai reduce din dobanzi si cheltuielile de executare?
Ce solutie as avea pentru a mai reduce din dobanzi? Din credite am achitat 2800 euro și 7000 lei pana in 2011, aceasta suma nu ar trebui luata in calcul de firma de recuperare?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: mariosyle , utilizator 22:59, 4 Iunie 2015
Ati fi putut incerca o contestatie la vremea respectiva si invoca prescriptia, ati fi putut scapa de tot de plata.
Mai dureaza pana sa avem in vigoare legea.
penalitatile se calculeaza cf contractului, numai instanta le-ar putea reduce.
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Ce solutie as putea obtine in urma formularii unei astfel de contestații? Multumesc!
Plata am incetat-o treptat, dupa discutii avute cu reprezentantii bancii in vederea gasirii unei solutii de plata. Plateam ratele dar nu la cuantumul din grafic pentru ca nu-mi permiteam, conditii in care, după 90 de zile de întarzieri banca mi-a declarat creditele scadente cerand rambursarea totala ceea ce mi-a fost imposibil. Cu toate ca plateam, insa nu la nivelul stabilit in grafic, dobanzile de intarziere curgeau, suma de rambursat crestea ori plateam ori nu. Rau platnic esti daca ai resurse si nu platesti, cred eu, daca-ti ascunzi proprietațile, daca te sustragi de la plata. Va multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Credit scadent- rate neplatite simonacordos simonacordos In 2007 am luat un credit de la o banca in valoare de 19.000 lei,in acel moment aveam loc de munca si nu eram casatorita.De la banca am primit un grafic de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract credit nevoie personale dutu_claudiu dutu_claudiu Buna ziua, Am facut un credit de nevoi personale in 2007, dupa care fiind un bun platnic ni s-a propus sa facem refinantare in baza adeverintei de salariu. ... (vezi toată discuția)
Executare silita credit bancar mariosyle mariosyle Executare silita, poprire, credit bancar, prescriptie Buna seara! Am nevoie de un sfat, ma aflu.intr-o situatie destul de delicata ca urmare a contractarii ... (vezi toată discuția)