avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credit scadent- rate neplatite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credit scadent- rate neplatite

In 2007 am luat un credit de la o banca in valoare de 19.000 lei,in acel moment aveam loc de munca si nu eram casatorita.De la banca am primit un grafic de rambursare cu o anumita rata lunara pe care am achitat-o in fiecare luna,doar ca dupa 3 luni aceasta rata s-a modificat crescand cu aproximativ 150 lei fata de rata stabilita in graficul de rambursare.Am mers la banca unde mi s-a spus ca creditul meu era cu dobanda variabila si ca doar primele trei luni au fost cu dobanda fixa...lucru care mie nu mi se spusese inainte de a contracta creditul,plus ca mi-au luat graficul de rambursare si nu mi-au mai dat altul niciodata de atunci.
Am platit in continuare ratele chiar daca noua rata era mult mai mare decat cea initiala pana in momentul in care am ramas fara servici,moment in care chiar nu mai aveam posibilitatea sa platesc o rata umflata de banca dupa bunul plac...mentionez ca in fiecare luna era o rata diferita cu vreo 20 lei in plus,iar cei de la banca nu au fost dispusi sa solutionam acesta problema,eu mergand la ei in momentul in care stiam ca nu mai pot sa platesc asa o rata mare.Am fost anuntata ca dobanda este variabila si nu am ce face,sa platesc in continuare chiar daca nu mai am servici,mai mult decat atat cand am intrebat ce se va intampla pe viitor ,la ce sa ma astept in legatura cu crestera ratei mi s-a spus ca este posibil sa ajunga mult mai mare decat era si in momentul acela.
Dupa toate acestea am ajuns ,bineinteles,in imposibiliatea de a mai plati rata ,asa ca in prezent sunt aproape 2 ani de cand nu am mai platit nici o rata.
In tot acest timp am primit mai multe somatii de plata atat de la banca cat si de la o firma de recuperari ,creditul a fost declarat scadent,nu stiu exact in ce data,si primesc mereu acasa hartii in care firma de recuperari imi cere sa-i contactez si sa solutionam amiabil ,imi suna vecinii,ameninta.
Eu nu am nimic pe numele meu,nu am in prezent loc de munca,m-am casatorit dupa ce am luat creditul,in timpul casatoriei am achizitionat o masina care e pe numele sotului,creditul este pt nevoi personale ,nu am girat cu nimic,nu exista co-platitor.
As vrea sa ma sfatuiti ce sa fac in continuare,avand in vedere faptul ca prea multi bani nu as putea sa dau la banca,sa-i contactez pe cei de la firma de recuperari sau nu?ar putea acesta firma sa execute masina?ori sa puna poprire pe salariul sotului?Primesc mereu hartii ca ma vor executa silit daca nu returnez toata suma.
Va multumesc,astept raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: simonacordos , utilizator 12:10, 29 Martie 2011
bunurile achizitionate in timpul casatoriei sunt considerate bunuri comune. se poate cere iesirea din indiviziune(jumatate din masina, sau daca ai contribuit mai putin si poti dovedi asta prin acte si se reduce procentul. Din moment ce nu prea are ce sa iti ia nu trebuie sa iti faci griji. Poprire pe salariu sotului nu se poate. Poti sa contactezi firma de recuperari credite si sa discuti cu ei, sa le explici situatia si sa le spui ca atunci cand o sa poti ai sa platesti. Poti sa faci o plangere la politie sau sa ii chemi in judecata pt hartuire. Cel mai bine e sa mergi la banca si sa renegociezi creditul, mergi la cineva din aparatul de conducere si ii explici ca nu ti s-a pus in vedere ca este un credit cu dobanda variabila. Succes.
PS. Nu te lasa intimidata de firma de
Masina e cumparata de sotul meu,nu cred ca pot dovedi ca eu nu am contribuit cu niciun ban,din pacate.
La banca am fost de 2 ori sa rezolvam cumva problema si singura lor solutie(dupa un refuz in prealabil) a fost sa imi recontracteze creditul cu o dobanda dubla decat cea actuala si sa mareasca si perioada de rambursare,ceea ce era clar numai in defavoarea mea nu in ajutor.Daca nu imi permiteam rata lor umflata cum sa pot sa platesc o noua rata mult mai mare,ei asta nu inteleg,si de aceea am si renuntat sa ma mai duc stiind ca nu ii prea intereseaza situatia mea.
Cu firma de recuperari nu am luat legatura deoarece daca afla nr de telefon ma vor suna non-stop si ma vor hartui din nou,initial mi-am schimbat nr tocmai de asta.
Cum pot afla cand a fost declarat scadent creditul si de catre cine,banca sau firma de racuperari?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz comunicare in scris cristi.a cristi.a Buna ziua, Datorita unor probleme financiare sunt in intarziere cu plata datoriilor pentru un credit. Intarzieri inseamna 8 rate, iat probleme financiare ... (vezi toată discuția)
Cost total credit C.Marian C.Marian in actul aditional (cu care nu am fost de acord) \"costul total al creditului pentru imprumutat calculat la data semnarii prezentului act aditional este in ... (vezi toată discuția)
Este cazul sa apelez la un avocat? enu_90 enu_90 Buna ziua! In anul 2008 am facut un credit de nevoi personale ipotecar la BCR pe 300 de luni.Timp de 9 luni am platit ratele iar urmatoarele 3 luni am platit o ... (vezi toată discuția)