avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Alocatie copil neridicata de 6 ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Alocatie copil neridicata de 6 ani

Buna ziua. Am o fiica de 16 ani si de 6 ani nu i-am ridicat alocatia. Am fost la Directia de asistenta sociala si mi s-a spus ca trebuie sa fac dosar nou si nu se da retroactiv nimic. Stiam ca se dau pe 2 sau 3 ani din urma. Care e rezolvarea in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:08, 30 Mai 2015
1. Din Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii:

Art. 6
...

(4) Dreptul la alocatia de stat pentru copii se stabileste incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul, iar plata drepturilor se face incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.
(5) In cazul in care cererea este inregistrata ulterior lunii in care s-a nascut copilul, plata alocatiei de stat pentru copii se poate face si pentru perioadele anterioare, dar nu mai mult de 12 luni.
(6) Dreptul la alocatia de stat pentru copii inceteaza incepand cu luna urmatoare celei in care nu mai sunt indeplinite conditiile de acordare.
...


2. Din Normele de aplicare a Legii nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii:

Art. 16
...

(2) In situatia in care dupa incetarea dreptului sunt indeplinite din nou conditiile de acordare, alocatia de stat pentru copii se acorda incepand cu luna urmatoare depunerii cererii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil nou nascut l_cipry_v l_cipry_v vreau sa stiu copilul este nascut pe 25 iunie si indemnizatia de cand se da nu de la data nasterii copilului? (vezi toată discuția)
Alocatie de stat pt. copii mariana-viorica mariana-viorica Fiica mea a nascut o fetita in Italia , nu a beneficiat de aloctie pt. copil , fiindca ea nu a mai putut sa lucreze dupa ca a ramas insarcinata , ia partenerul ... (vezi toată discuția)
Alocatie copii Monika007 Monika007 Buna ziua, eu am nascut pe data de 7.08.2015 iar in data de 12.08.2015 am mers si am depus actele pt alocatie, acum in octombrie am primit doar 200 lei.Nu se ... (vezi toată discuția)