avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... ce trebuie sa stiu pentru o afacere de inchiriat carti?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

ce trebuie sa stiu pentru o afacere de inchiriat carti?

Salut,

As vrea sa stiu ce am nevoie pentru o afacere de inchirieri de carti.
As avea nevoie sa stiu care este procesul pentru a avea dreptul legal de inchiriere. Ce stiu, in mare, este ca trebuie sa contactez editura sau autorul si a ii cer cumva acordul.

M-ar ajuta orice idee / link de care sa ma leg si sa caut in continuare.

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:53, 13 Iunie 2015
O carte tiparita este un produs (bun comercial), o data cumparata poate fi inchiriata oricui.
asa stiu si eu, insa anumite carti au un disclamer ce spune ceva de genul:

"All rights reserved. No part of this publication may be reproduced, stored in a retrieval system, or transmitted, in any form or by any means, electronic, mechanical, photocopying, recording or otherwise, without the prior written permission of ...."

Inchirierea ar intra la "transmitted", deci pentru a o inchiria trebuie sa le cer permisiunea, nu?
Nu aveti voie s-o copiati sau s-o puneti pe internet, dar cartea ca atare (produsul fizic) poate fi imprumutata. Nu pot fi imprumutate cartile electronice, ca alea nu sunt produse fizice.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Non circumvention and non disclsure working agreement MARIKO9 MARIKO9 Am un contract intitulat NON CIRCUMVENTION AND NON DISCLSURE WORKING AGREEMENT, as vrea sa stiu care e echivalentul in legislatia romaneasca si ce presupune un ... (vezi toată discuția)
Legalitatea unui contract de munca din strãinatate mitzuunit mitzuunit Am primit un contract de munca pentru un post de Administrative Assistant de la o firma de recrutare din UK. am cont pe un site de recrutare de acolo si din ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de trademark infringement in cazul unui website RazvanR RazvanR Buna ziua, Am o intrebare ceva mai complexa legata de posibile procese de trademark infringement in cazul unui website hostat pe server din SUA. O scura ... (vezi toată discuția)