avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... Colete din tari non-euro
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

Colete din tari non-euro

Buna ziua,
Cand primesc un colet din China sau USA de pe e-bay sau alt site, la posta imi este ceruta o copie scoasa la imprimanda dupa comanda efectuata. Fara aceasta copie nu imi este eliberat coletul. De ce sunt obligat sa am aceasta copie ? Ce valoare are o copie imprimanta a unei comenzi ? Daca iau acel colet pe persoana fizica si comanda se face de exemplu de pe e-bay USA tot de la o persoana fizica fara nici o obligatie de plata de ce nu imi este eliberat coletul fara acea copie si de ce sunt obligat sa platesc TVA pentru produs ? Daca eu ii trimit banii prin paypal, skrill, wester union etc. nu mi se mai elibereaza coletul ca nu pot sa aduc o hartie fara valoare ? Multumesc si astept sfaturi.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 02:04, 2 Iunie 2015
Vama si TVA platiti ca asa e legea. Probabil ca fara factura vamesii nu stiu cat trebuie platit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vamuirea sau taxarea coletelor din china ContSters200730 ContSters200730 Buna seara tuturor. Intreb aici dupa lungi cautari fara rezultat pe google. Sper ca cineva sa imi raspunda daca nu din experienta personala cat de cat ... (vezi toată discuția)
Evitarea taxelor vamale si a tva-ului pt importurile din china MirelaRotarescu MirelaRotarescu Buna ziua! 1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)