avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Evitarea taxelor vamale si a TVA-ului pt importurile ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Evitarea taxelor vamale si a TVA-ului pt importurile din China

Buna ziua!
1. Urmarind pe forum discutia privind plata de taxe vamale si TVA pentru comenzile online provenind din China, sa inteleg ca pentru a evita orice cost suplimentar decat pretul afisat pe site-ul de pe care comand trebuie sa comand in limita a 10 EUR (apr 13 USD)?
2. Daca am o comanda de 10-150 EUR platesc doar TVA 24%?
3. Ce se intampla daca fac mai multe comenzi de pe acelasi site, fiecare nedepasind 10 EUR, dar suma lor fiind intre 10-150 EUR? are importanta daca fac comenzile in aceeasi zi sau in zile diferite, astfel incat coletele sa ajunga impreuna/separat?
Sper ca m-am facut inteleasa si astept raspunsuri. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: irealx , utilizator 16:04, 12 Septembrie 2017
Ce depaseste 10Euro se plateste doar TVA, daca depaseste 150 E, atunci se platesc si taxe vamale aferente.

Puteti face comanda pe produse pana in 10 euro dar daca o sa faceti in aceiasi zi, se prea poate ca magazinul online sa vi le cumuleze pe toate intr-un colet. Este bine sa faceti comenzi in fiecare zi pana in 10 euro.
Nu conteaza daca primiti mai multe colete, se taxeaza individual.

Totusi eu am mai scris, cum puteti comanda fara sa mai platiti taxe vamale si TVA, pentru orice comanda din tari nonUE, toate detaliile le puteti gasi aici:

Colete fara TVA si taxe vamale China
[ link extern ] /
Buna ziua,

Poate ma puteti ajuta si pe mine in urmatoarea dilema :
sunteti sigur ca "Nu conteaza daca primiti mai multe colete, se taxeaza individual."? Ma puteti trimite cumva catre bucata de legislatie unde ati gasit aceasta info?

Situatia mea este urmatoarea:
Vreau sa cumpar de pe Aliexpress si DHGate mai multe articole, de la diversi producatori, fiecare cu valoare mica, sub 10 euro (sunt diverse articole pt bebelusi). Acestea vor veni deci in colete separate de la furnizori diferiti. Site-ul vamii zice asa:
„Bunurile primite ca urmare a unei comenzi efectuată prin Internet, corespondenţă, telefon sau telechat, pot fi eliberate cu scutire de la plata TVA-ului, numai dacă valoarea globală a bunurilor nu depăşeşte valoarea de 10 EURO/trimitere” iar Regulamentul (CEE) nr. 1186/2009 al Consiliului din 16 noiembrie 2009 de instituire a unui regim comunitar de scutiri de taxe vamale spune „Articolul 23
(1)
Se admit cu scutire de taxe la import, sub rezerva articolului 24, transporturile compuse din mărfuri cu o valoare neglijabilăcare se expediază direct dintr-o ţară terţă unui destinatar care seaflă în Comunitate.
(2)
În sensul alineatului (1), prin „mărfuri cu o valoare neglijabilă” se înţeleg mărfurile a căror valoare intrinsecă nu depășește150 EUR în total pe transport.”

Problema mea este urmatoarea:
daca eu ma prezit la biroul de ridicarii al vamii de la posta de cartier si am 20 de astfel de colete – cu valoare sub 10euro fiecare – de ridicat intr-o zi, valoarea lor se va cumula si astfel voi plati TVA + taxe? Nu am gasit in legislatie o lamurire.

Sunt sigura ca voi intampina probleme (functionarii de la respectivul birou sunt niste „minunati”) si as vrea sa ma prezint pregatita, cu argumentele la mine :)


Multumesc frumos de tot!
Zi faina!
Buna ziua, am si eu o problema si va rog daca se poate sa ma ajutati cu un sfat. Am cumparat un produs in valoare de 60$ de la o firma din Hong Kong, la care mi s-a spus ca cu tot cu transport prin DHL se ajunge la suma totala de plata de 206$. Plata am facut-o prin PayPal, care a mai luat o taxa de 10$. Mi s-au solicitat de catre DHL Romania niste documente prin care sa se ateste ca s-a facut plata, traducerea facturii s.a. Am transmis documentele solicitate si am primit instiintare de plata de 22 lei taxe vamale si 202 lei plata TVA pentru produsul cumparat. Am platit totul cu OP la Trezorerie.
Intrebarea mea e daca e corect sa platesc taxe vamale pentru intreaga suma de 206$ si cum pot sa imi recuperez din banii platiti pe transport daca exportatorul nu a pus conditia de livrare pe formulare si eu am platit atat de mult. Am mai cumparat din Hong Kong si anul trecut produs similar si am platit doar 30$ pe transport si doar TVA pentru intreaga suma, nu si vama. Cum pot sa ma indrept impotriva expeditorului, deoarece e vina lui la intocmirea actelor? (Pe langa faptul ca putea sa imi dea si alta optiune de transport, mai ieftina) Va multumesc anticipat.
~ Conținut șters la cerere ~
Raspunsuri la intrebari despre comenzile din China, precum:

1. In cat timp primesti produsele,

2. Unde primesti aceste produse,

3. Cata vama sau TVA trebuie sa platesti,

gasesti aici --> [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 21 Aprilie 2017
selladeal_ro, utilizator

Alte discuții în legătură

Cumparaturi pe ebay,shipping, taxe vamale, taxe postale, tva.... ContSters169673 ContSters169673 Am cumparat niste pandantive si cercei de argint si doua ceasuri de mana vechi, am platit valoarea lor 830 dolari + 70 dolari shipping + 33 taxa de paypal, ... (vezi toată discuția)
Vamuirea sau taxarea coletelor din china ContSters200730 ContSters200730 Buna seara tuturor. Intreb aici dupa lungi cautari fara rezultat pe google. Sper ca cineva sa imi raspunda daca nu din experienta personala cat de cat ... (vezi toată discuția)
Cantitate comerciala.vama Buburuze Buburuze Buna seara! Imi puteti spune,va rog,ce inseamna cantitate comerciala la niste produse comandate pe internet?Am comandat de pe un site din afara UE niste ... (vezi toată discuția)