avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Calcul vechime scoala tehnica si armata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Calcul vechime scoala tehnica si armata

Situatie existenta:
Am facut scoala tehnica la zi ( 2 ani),am absolvit scoala tehnica in iulie si am fost obligat sa plec imediat sa efectuez stagiul militar (16 luni) .Astfel,cu repartitia scolii tehnice in mana nu am avut timp sa ma angajez..
Astfel ca m-am angajat (cu carte de munca) dupa efectuarea stagiului militar).

Intrebari:

1.Scoala Tehnica facuta (2 ani la zi) anterior armatei,respectiv anterior angajarii este considerata vechime in munca ?
Nu cred ca ar fi normal ca pentru studii superioare sa se ia in considerare perioada studiilor iar pentru alt gen de studii la zi agreate (la acea ora) de Min.Invatamantului,nu... Situatia ar fi similara din punct de vedere al cotizatiilor.

2.Stagiul miltar este considerat vechime in munca in aceasta situatie ? Daca da in ce situatii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:52, 31 Mai 2015
1. Nu inteleg ce vreti sa spuneti ca sunteti privat de 2 ani de vechime in munca.

2. Cursurile scolii tehnice (chiar si la zi) nu fac parte din perioadele asimilate stagiilor de cotizare la pensie.
Nu vad deosebirea in cazul stabilirii drepturilor de vechime in munca pentru cei cu studii superioare (la zi) si cei cu studii postliceale (la zi)...
1.Ambele categorii nu au cotizat in perioada respectiva.
2.In ambele cazuri nu au avut carte de munca emisa anterior perioadei de studii.
Dece s-au tratat diferit cele doua situatii,similare in opinia mea.Sa inteleg ca cei cu studii postliceale sunt discriminati in aceasta situatie ?
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2015
Adriana59, utilizator
1. Acestea sunt prevederile legale si noi, consultantii de pe acest forum, nu putem spune altfel decat spun legea.
- De altfel si cei de la Casa de Pensii nu pot sa se abata de la prevederile legale chiar daca dvs. ati demonstra ca aveti dreptate in argumentatia dvs.

2. Puteti face o propunere de modificare / completare a legii catre parlamentarii pe care i-ati ales in colegiul dvs.
@ Adriana59

Nu sunt doua situatii similare . Scoala tehnica nu poate fi asimilata unei institutii de invatamant superior.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scoala postliceala-cursuri de zi-si pensia la limita de varsta Florentina Mihaela Florentina Mihaela Pun aceasta intrebare in numele mai multor prietene si colege aflate in aceeasi situatie ca si mine. Am urmat-intre 1975 si 1977- cursurile la zi ale Scolii ... (vezi toată discuția)
Vechime oana8989 oana8989 buna ziua,imi puteti spune,va rog,daca scoala postliceala se adauga la vechime?multumesc (vezi toată discuția)
Pensie viorelv viorelv Scoala militară se recunoaște la timpul efectiv lucrat sau nu pentru pensie la politisti? (vezi toată discuția)