avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Montarea antenelor GSM pe bloc
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Montarea antenelor GSM pe bloc

Buna ziua!
Locuiesc intr-un bloc alcatuit din cinci scari. Vecinii de pe scara mea(E) DORESC MONTAREA antenelor GSM DEASUPRA noastra. Nu au primit semnaturile necesare de la locatarii celorlalte scari si au facut rapid o noua asociatie a scarii E(la acest nivel s-au obtinut 50% + 1 si semnaturile celor de la ultimul etaj).
Rugamintea mea este sa-mi raspundeti daca este legal sa nu mai fie nevoie de acceptul celorlalte scari in vederea montarii antenelor GSM (chiar daca ne-am separat intr-o alta asociatie, noi suntem un bloc).
Nu-i intereseaza riscul la care se expun, beneficiile le-a intunecat mintile.
Va rog sa-mi spuneti daca legal se mai poate face ceva.
La ce institutie pot apela?
Va multumesc anticipat!
Cu stima
Ultima modificare: Duminică, 31 Mai 2015
Maciuca, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:14, 4 Iunie 2015
Acest subiect intotdeauna a generat vii dispute,conditionat de interesul partilor
Avand in vedere ca antenele urmeaza sa fie instalate pe terasa care reprezinta parte comuna,conform disp L nr 230/2007 partea comuna poate fi utilizata exclusiv de catre o persoana numai cu acordul tuturor vecinilor iar schimbarea destinatiei si aspectul partii comune se poate realiza numai cu acordul asociatiei de proprietari
Avand in vedere suspiciunile asupra daunelor si prejudiciilor care se pot manifesta in timp,ca in discutie este vorba despre un singur imobil de locuit in comun-cu terasa unica,este necesar acordul tuturor proprietarilor care detin cota indiviza aferent terasa pe care se preconizeaza instalarea antenelor
Legal antenele GSM se instalează numai cu aprobări de la Inspectoratul General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei (IGCTI), Serviciul Român de Informaţii, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Agenţia pentru Protecţia Mediului, Inspectoratul de Stat în Construcţii şi cu aviz sanitar din partea Direcţiei de Sănătate Publică.
Ulterior pentru amplasarea unui releu sau a unei antene trebuie autorizaţie de construire emise de către primari şi preşedinţii consiliilor judeţene.
După instalarea antenelor se va măsura periodic nivelul de radiaţii de către IGCTI sau alte organizaţii recunoscute şi interpretate de Direcţia de Sănătate Publică.
Nu este permisă amplasarea antenelor pe şcoli, grădiniţe, spitale.
Pentru instalarea dispozitivelor pe terasa unui imobil trebuie să existe acordul scris a 51 la sută dintre locatari şi, obligatoriu, acordul celor de la ultimul etaj.
Decizia aprobării amplasării antenelor de telefonie mobilă pe terasa blocului se ia în Adunarea Generală a asociaţiei de proprietari.

Prin montarea unui sistem de antene GSM şi a unui dulap RBS direct pe planşeul apartamentelor locuite permanent de oameni, se încalcă recomandarea 1999/519 a Consiliului Europei în ceea ce priveşte asigurarea unui nivel ridicat de protecţie tuturor persoanelor şi animalelor prin măsurile privind câmpurile electromagnetice.
Sesizati in scris, cu nr. de inregistrare/ data, primaria si toate institutiile mentionate in mesajul colegului legalmgm, sesizare insotita de semnaturile tuturor locatarilor care nu sunt de acord cu montarea antenelor GSM.
Puteti mentiona documente oficiale (gasiti pe internet, dand cda.pe google - antene GSM) care prezinta pericolele pentru sanatatea locatarilor.
Operatorii GSM au deja toate aprobarile de la toate institutiile necesare in momentul cand contacteaza o asociatie.

Referitor la aproparea oamenilor, aici trebuie discutat. Spatiul de deaspra scarii devine proprietate a asociatiei de pe acea scara sau inca se incadreaza cumva la comun cu spatiul initial as asociatiei mari ?
Indiferent de care asociatie va apartine casa scarilor, tot este nevoie de acceptul locatarilor de la ultimul etaj, caz in care firma care doreste sa monteze antene pe bloc trebuie sa contacteze ambele asociatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract antena gsm pe bloc adrianf adrianf Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc de garsoniere cu 9 etaje deasupra caruia s-a montat in octombrie 2007 o antena gsm de la RDS.Eu locuiam in acel an in ... (vezi toată discuția)
Amplasarea antenelor gsm ContSters62736 ContSters62736 care sint actele normative care trebuiesc respectate pentru amplasarea antenelor GSM pe blocuri. am cautat ceva timp pe net dar nu am gasit decit niste ordine ... (vezi toată discuția)
Acord montare antena gsm xp-kry xp-kry Se doreste montarea unei antene GSM pe terasa unui bloc compus din patru scari.Antena se monteaza la scara 1.Acordul pentru montarea antenei trebuie sa il dea ... (vezi toată discuția)