avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cine plateste contravaloarea Bonurilor de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cine plateste contravaloarea Bonurilor de masa

Sunt angajat la o firma privata , ni se dau bonuri de masa , dar ni se opresc contravaloare lor din salariu. Este legal sau nu. Daca nu este legala retinerea contravalorii bonurilor de masa , care sunt modalitatile de a indrepta lucrurile? Ce putem face noi, angajatii de a nu ni se mai opri bani din salariu?
Am negociat un salariu lunar , am primit acel salariu negociat si bonuri de masa o perioada , dar de vreo 2 ani au inceput sa opreasca valoarea bonurilor din salariu.
Cel mai recent răspuns: Zinaida Ciornii , Consultant resurse umane 22:29, 1 Iunie 2015
Puteti depune o sesizare la ITM/Inspectia Muncii sau la ANAF, intrucat c/v bonurilor de masa este suportata de catre angajator si nu de catre salariati.
As dori sa va intreb daca ati calculat bine salariul cuvenit? sau ati venit la aceasta concluzie uitandu-va pe fluturasul de salariul primit, unde in urma modificarilor legislative(HG 791/2010), tichetele de masa sunt asimilate veniturilor salariale si sunt supuse impozitului pe venit. Ca urmare, in fluturase de salarii apare contravaloarea tichetelor de masa pentru aplicarea corecta a impozitului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozitare bonuri de masa botezatuion botezatuion Bonurile de masa sunt la momentul actual impozitate? Daca da, conform carei dispozitii legale? (vezi toată discuția)
Salariu + bonuri de masa mjbrutus mjbrutus Va salut. Sunt proaspat angajat nu am mai avut vreun job pana acum si am o nedumerire legata de salariu. Lucrez part time (4h) si am 425 brut ( adica jumatate ... (vezi toată discuția)
Bonuri de masa bonaparte bonaparte de ce bonurile de masa se retin din salariu angajatului ? eu stiu ca angajatul plateste doar impozitul pe bonuri , nu ca le plateste integral salariatul . e ... (vezi toată discuția)