avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Prima mea infractiune
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Prima mea infractiune

Buna ziua.
Din nefericire am ajuns sa am si eu o infracțiune la vîrsta de 27 ani iar pana în momentul de fata pot sa zic ca eram si tuns adeptul aplicării legii în orice caz.
La mine totul sa întîmplat în noapte de 14 - 15 Dec. 2008 , cand ma aflam la volanul utilitarei recent achiziționată la momentul respectiv întors dintr-o cursa Franța-România , direct spre ziua onomastica a unuia dintre părinti. Dupa un drum lung m-am oprit sa transmit salutari sărbătoritului la care am si consumat sa zic aproximativ 1,5L de bere (destul de proasta după părerea mea dar noh) spre sfîrșit am considerat ca lucul nu este destul de sigur pentru a lasă mașina peste noapte acolo asa ca m-am urcat la volan pentru a o parca în fata intreprindere unde urma a 2a zi de dimineața sa descarc marfa. Pe drum am oprit la un "modul stradal" pentru a achiziționa un pachet de țigări , unde la plecare de pe loc , virînd prea brusc (după calculele mele) , am acroșat copertina chioșcului fără sa îmi dau seama și continuîndu-mi drumul. Pe drum am fost oprit de un echipaj de politie care a fost sesizat printr-un apel telefonic la 112, căruia i-am prezentat actele și m-au înștiințat ca am avariat respectivul modul stradal. Fiind testat cu aparatul etilotest (fără nici un comentariu și precizînd ca am consumat alcool) rezultatul o concentrația de alcool in aer expirat de 0.8g/l
, dupa care am fost obligat de a merge la spital pentru a se recolta si probe biologice. Rezultatul final fiind de 1.7.(cam mare dar pot sa zic ca la oboseala acumulata de pe drum si nemîncat, cele 3 beri își spun cuvîntul
Mi s-a adus la cunoștința ca fapta mea este : Conducere sub influenta băuturilor alcoolice și părăsirea locului accidentului ceea ce se pedepsește cu dosar penal .
Buun....asta s-a întîmplat acum 6luni , intre timp am tot sunat și am luat legătura cu agentul care m-a oprit in seara respectiva și îmi tot spunea ca ma vor sunat domnii de la cercetări penale și ma vor chema la audieri. Într-un final mi-am luat inima în dinți și am plecat la IJP unde am aflat ca dosarul meu este pe masa inspectorilor de la cercetări penale dar trebuia sa ghicesc eu cînd sa vin .Am fost audiat în ziua respectiva , fără a fi însoțit de un avocat, unde am povestit cam tot ce am scris și mai sus și mi-am susținut declarațiile date pana în prezent...cu toate părerile de rău si regret. Acum sunt in stagiul din nou de a aștepta , dar ce ma frămînta cel mai tare sunt ultimele cuvinte ale inspectorului respectiv : Sa fii mulțumit dacă iți da cu suspendare.
Asa ca un sfat prietenesc, cam care ar fi ?
Sa ma îmi fac bagajul și sa aștept la 1-5 ani de condamnare?
Oare voi fi iertat ca nu am nici o abatere în trecut și voi avea o sentința cu suspendare?
Ca pana la urma urmei , nu am omorît / furat / dat în cap la nimeni ...
Mulțumesc...
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
meK, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters58959 , utilizator 15:42, 2 Iulie 2009
domnii politisti vorbesc prostii.
nu aveti antecedente, deci numai cu suspendare se poate da....va angajati un avo...recuperati pagubele facute magazinului si aveti sanse 99 % sa luati cu suspendare.
Am uitat sa precizez ca a2a zi s-a înlocuit geamul fisurat iar proprietarul nu a depus nici o plîngere și nu a avut nici un altfel de pretenție.
Ramane conducerea sub influenta alcoolului.
Si eu zic o condamnare cu suspendarea executarii pedepsei.
Si fara un avocat ,daca situatia este asa cum a-ti prezentato,puteti obtine o pedeapsa cu suspendare.Mi se pare totusi cam mare alcoolemia.De comportarea dvs. depinde decizia instantei.Aveti circumstante atenuante,mai ales ca nu sa depus plingere pentru distrugere.
Se poate ridica problema parasiri locului accidentului,dar motivat de necunoastere.
Fiti mai prevazator pe viitor.Bafta.:)
Alcoolemia in aerul expirat e , totusi mare, asa incat , cu o aparare corect organizata , exista sanse pentru a se aplica suspendarea conditionata a executarii pedepsei.. Se va dispune , in mod firesc, anularea permisului de conducere , insa , dupa 1 an de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti , prin sustinerea examenului ,exista sansa de a-l redobandi.Prima infractiune poate fi si ultima , cu o conduita atenta pe drumurile publice .Multa bafta
Ultima modificare: Joi, 2 Iulie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

Alte discuții în legătură

Conducere fara permis roxi95 roxi95 In luna aprilie am condus o masina pe albia raului intr.o comuna fara sa detin permis si am fost oprit de radar...acum am primit un rechizitoriu...aveti idee ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan - pedepse, alte consecinte doru200807 doru200807 azi se implinesc 3 saptamani de cand am atins cu oglinda laterala alta oglinda la o masina din trafic, celalalt conducator auto a sunat la 112 a venit ... (vezi toată discuția)
Soluție dosar penal pentru alcoolemie OanaB95 OanaB95 Bună ziua, Aș avea o întrebare legată de soluțiile ce pot fi date pentru soluționarea unui dosar penal pentru conducerea sub influența băuturilor ... (vezi toată discuția)