avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan - pedepse, alte consecinte
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan - pedepse, alte consecinte

azi se implinesc 3 saptamani de cand am atins cu oglinda laterala alta oglinda la o masina din trafic, celalalt conducator auto a sunat la 112 a venit politia, in alcooltest am avut 0,84, iar probele de sange 1,15 si 1,25 la interval de o ora.
am baut 3 beri cam intr-o ora am urcat la volan iar dupa 100 de metri s-a intamplat, iar la 15 minute am ajuns la prima proba de sange.
imi spuneti va rog care sunteti in tema ce sanctiune voi primi, cat voi sta pieton
mentionez ca in 17 ani de permis nu am avut absolut nici 1 punct penalizare, nicio infractiune de niciun fel
constituie infractiune daca alcoolemia depaseste 0,8 la mie, probabil se va intocmi dosar penal si dureaza
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fara permis veti ramane inca un an de la ramanerea definitiva a hotararii, daca instanta nu va impune si o obligatie de a nu mai conduce o anumita perioada.dossarul penal s-a intocmit,clar, as fi incercat un calcul retroactiv daca dvs ati consumat alcool si ati urcat imediat la volan,alcoolemia era in crestere - dovada si valorile avute de dvs la cele doua probe- asta inseamna ca la momentul opririi in trafic/evenimentului aveati o alcoolemie mai mica decat prima valoare rezultata. In caz de condamnare, daca nu isi face mila procurorul sa va dea scoatere de sub urmarire, veti primi o pedeapsa cu inchisoarea cu suspendare - sunt cazuri cand s-a dat si cu executare- insa ttrebuie sa aduceti un cazier auto, sa aratati lipsa altor sanctiun, o caracterizare de la serviciu.Angajati un avocat din localitatea dvs.
Ultima modificare: Vineri, 11 Noiembrie 2011
LORELA UNGURIANU, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din punct de vedere penal probabil ca veti primi condamnare la pedeapsa inchisorii cu suspendarea executarii ei,nu veti fi privat de libertate dar pedeapsa se va trece in cazierul judiciar,in ceea ce priveste dreptul de a mai conduce acesta poate fi suspendat pe o perioada de timp destul de mare oricum minim 30 de zile
Ati mai baut inca o data sau de ce difera valoarea alcoolemiei din sange ? www.avocatnet.ro/content/for...
Daca se va ajunge la o condamnare, automat si permisul va fi anulat, nicidecum suspendat. Va trece destul timp pana veti ajunge in instanta, iar examen pt permis puteti da in termen de 6 luni sau un an, dupa caz.

Art. 116. - (1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea condiţionată a executării pedepsei ori suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
c) a intervenit amnistia;
d) interzicerea dreptului de a exercita profesia sau ocupaţia de conducător de autovehicule, prevăzută la art. 64 lit. c) din Codul penal, a expirat sau a fost revocata


sunt 2 probe de sange luate la interval de o ora si sunt in crestere, adica alcoolemia creste dupa ce am avut accidentul

Alte discuții în legătură

O alcolemie de 0.63 in aerul expirat ionuts1982 ionuts1982 as vrea sa stiu ce alcoolemie imi poate iesi in sange daca probele miau fost luate cu aproximativ 2 ore dupa ce am baut,si ce pedepse se pot da,nu am mai avut ... (vezi toată discuția)
Permis retinut pentru ca am condus sub influenta alcoolului flaviu09 flaviu09 Am si eu o mare problema: in data de 6/7 octombrie anul acesta am fost prins baut la volan am suflat si mi-a iesit 0,57 in aerul expirat apoi am fost dus la ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie 0,41 in alcooltest si 1,10 in sange e normal? mekenici mekenici buna seara, pe 30 iulie la ora 02:30 am fost oprit de un echipaj de la rutiera si mi s-a pus alcooltestul in urma caruia mi-a iesit 0,41 drept urmare am fost ... (vezi toată discuția)