avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 330 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort, decadere din drepturi mama
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort, decadere din drepturi mama

Mama unui copil minor de 2 ani si 8 luni paraseste domiciliul cu copilul in forta ,traumatizeaza copilul,fara acordul tatalui (spunand ca isi taie venele daca nu e lasata sa plece cu copilul ,pleaca la parinti pe motiv ca divorteaza (fara sa fie agresata) .Este intretinuta de sot,este eleva,nu realizeaza nici un venit,coasigurata la sot,a fost internata cu diagnosticul de TBC(momentan negativata), nu are voie sa fumeze toata viata iar ea fumeaza normal ! INTREBARE: Poate fi decazuta din drepturi de catre Protectia copilului si incredintarea copilului tatalui ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 08:52, 1 Iunie 2015
De ce sa fie decazuta, ca fumeaza ?
Art. 508
Condiţii
(1) Instanţa de tutelă, la cererea autorităţilor administraţiei publice cu atribuţii în domeniul protecţiei copilului, poate pronunţa decăderea din exerciţiul drepturilor părinteşti dacă părintele pune în pericol viaţa, sănătatea sau dezvoltarea copilului prin relele tratamente aplicate acestuia, prin consumul de alcool sau stupefiante, prin purtarea abuzivă, prin neglijenţa gravă în îndeplinirea obligaţiilor părinteşti ori prin atingerea gravă a interesului superior al copilului.

Detalii: [ link extern ]
Nu va fi decazuta.

Veti exercita autoritatea parinteasca in comun si daca vreti, va puteti zbate sa obtineti ca cel mic sa aiba locuinta la dvs.
Circumstantele mentionate de dvs nu atrag decaderea din drepturile parintesti, neavand gravitatea motivelor enumerate de lege si citate anterior de colega mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturile parentale alinutza2705 alinutza2705 poate fi tatal decazut di drepturile parentale,daca de aprox 2 ani si jumatate n-a platit pensie alimentara?sau poate merge la inchisoare? (vezi toată discuția)
Divort szakilevi szakilevi buna ziua,sunt o femeie de 35 de ani casatorita si cu un copil de 11 ani.as dori sa divortez de sotul meu care lucra in strainatate.m ar interesa cum as putea ... (vezi toată discuția)
Decădere din drepturi tata Puiut1982 Puiut1982 Buna dimineata. Am un copil dintr-o relație de concubinaj. Il cresc de 3 ani fara nici un ban de la tata copilului meu spuneti-mi va rog frumos ar putea fi ... (vezi toată discuția)