avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 218 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Intreprindere familiala
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Intreprindere familiala

Buna ziua,
As vrea sa va consult in legatura cu urmatoarea situatie :

Sunt proprietara unei suprafete agricole in mediul rural ,dar am domiciliul in oras , la distanta mica de acel loc. Doresc sa produc legume , fructe in cadrul unei IF pe care dorim sa o constituim . Activitatea de baza a acestei IF am vrea sa fie PRODUCEREA SI COMERCIALIZAREA LEGUMELOR SI FRUCTELOR .
In oras avem un magazin propriu , in curs de amenajare. Ca sa pot comercializa produsele in oras , trebuie sa cer primariei din satul respectiv eliberarea unui certificat agricol? Sau este suficient actul de proprietate asupra terenului , in vederea constituirii IF ?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: A. Ionut , Consilier juridic 16:12, 8 Iulie 2009
Solicitati primariei din localitatea unde aveti terenul certificat de producator, apoi faceti demersurile la Registrul Comertului.
initial solicitati eliberarea certificatului de producator, dupa care mergeti la registrul comertului si demarati procedura de constituire si autorizare.
din cate cunosc certificatul de producator nu cantareste mare lucru la ORC. Pentru infiintare de PFA, IF, II solicitantul trebuie sa prezinte:
1. Actul de identitate,
2. Dovada sediului profesional;
3. Procura mandat din partea membrilor prin care se va desemna si reprezentantul IF-ului.
4. Documente care atesta pregatirea profesionala. In acest sens va rog sa consultati art. 5 din OG 99/2000 privind comercializarea produselor şi serviciilor de piaţă. De obicei acele documente se cer la constituire.
5. Cerere de inregistrare
6. Declaratie model 2
7. Formular vector fiscal
8. Specimen de semnaturi
9. Dosar cu sina.
Buna ziua.
Am urmatoarea nelamurire: pot infiinta impreuna cu sotul meu o intreprindere familiala avand ca obiect de activitate agentie imobiliara? Si daca da, trebuie sa detinem amandoi certificat de atestare a absolviii unui curs de agent imobiliar? Multumesc anticipat.
Beta a scris:

Buna ziua.
Am urmatoarea nelamurire: pot infiinta impreuna cu sotul meu o intreprindere familiala avand ca obiect de activitate agentie imobiliara? Si daca da, trebuie sa detinem amandoi certificat de atestare a absolviii unui curs de agent imobiliar? Multumesc anticipat.

OG 44 nu face referire expresa la actele de studii/calificare care trebuiesc depuse in vederea inmatricularii in RC referindu-se doar la acele categorii de activitati care sunt reglementate prin legi speciale.
In opinia mea este suficient copie dupa ultimul act de studii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot vinde legume- fructe fara atestat de producator ? claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Vreau sa stiu cum pot face fapte de comert cu legume-fructe pe care le achizitionez de la producatori? Am nevoie de firma si casa de marcat, pot vinde in ... (vezi toată discuția)
Avize pentru comercializare gemuri mcteo mcteo am atestat de producator (fructe, flori - lavanda, seminte), stie cineva ce avize imi trebuie pentru a putea comercializa siropuri, gemuri, uleiuri presate la ... (vezi toată discuția)
Srl sau ii pentru un producator agricol adryanoo_boy adryanoo_boy Buna seara ,sunt producator agricol si as dori sa pot vinde fructe si legume si in extrasezon , in special vara si toamna , insa am nevoie de o forma de ... (vezi toată discuția)