avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Condamnare cu suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Condamnare cu suspendare

in cazul in care primesc o condamnare cu suspendare cum trebuie sa procedez care sint pasi de urmat daca primesc si munca in folosul comunitatii trebuie sa renunti la locul de munca? sau cum se executa ?
Cel mai recent răspuns: ionutrzw , utilizator 11:01, 20 Noiembrie 2021
Nu este necesar să renunțați la locul de muncă.Conform legii 253/2013 privind executarea pedepselor, a masurilor educative si a altor masuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal. Lege nr. 253/2013, executarea muncii neremunerate in folosul comunitatii se desfășoară astfel:
Art. 52
(1) Munca neremunerata in folosul comunitatii se executa intr-un interval de cel mult 6 luni de la data inceperii prestarii muncii, cu exceptia situatiilor in care persoana nu mai este apta pentru prestarea unei sau unor activitati dintre cele stabilite de consilierul de probatiune ori starea de incapacitate temporara de munca a incetat, situatii in care munca neremunerata in folosul comunitatii poate fi prestata pana la expirarea termenului de supraveghere.
(2) Doua ore de activitate prestata efectiv echivaleaza cu o zi de munca.
(3) In cazul persoanelor supravegheate care desfasoara o activitate remunerata sau urmeaza cursuri de invatamant ori de calificare profesionala, durata muncii prestate in aceeasi zi calendaristica poate fi de maximum doua ore. La solicitarea persoanei supravegheate, durata muncii prestate poate fi prelungita de catre consilierul de probatiune cu pana la doua ore de munca.
(4) In zilele nelucratoare sau in cazul persoanelor care nu desfasoara o activitate remunerata ori nu urmeaza cursuri de invatamant sau de calificare profesionala, durata muncii prestate intr-o zi calendaristica nu poate depasi 8 ore.
(5) Munca neremunerata in folosul comunitatii nu se executa in timpul noptii sau in zilele de duminica si in zilele declarate, potrivit legii, sarbatori legale, decat la solicitarea persoanei si in masura in care acest lucru este posibil.
(6) Dispozitiile alin. (5) se aplica in mod corespunzator si persoanelor care, datorita cultelor religioase legale din care fac parte, au alta zi de repaus decat duminica.
(7) Munca neremunerata in folosul comunitatii se executa cu respectarea prevederilor legale privind cerintele minime de securitate si sanatate la locul de munca. Munca neremunerata in folosul comunitatii nu poate fi executata in locuri vatamatoare, periculoase ori care prezinta un grad de risc pentru sanatatea sau integritatea persoanelor.
(8) Dupa executarea obligatiei muncii neremunerate in folosul comunitatii, institutia din comunitate unde persoana supravegheata a executat munca neremunerata in folosul comunitatii are obligatia de a emite si de a comunica serviciului de probatiune si persoanei supravegheate un document care atesta ca munca
Daca am primit 60 de zile in folosul comunitatii si intre timp lucrez in constructii fara contract de munca,pot beneficia de 3 ore=o zi de munca?sau trebuie sa am contract de munca?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca neremunerata in folosul comunitatii flori_56 flori_56 Poate sa-mi explicecineva cate ore pot presta intr-o zi(munca in folosul comunitatii), avand in vedere ca sunt si angajat si lucrez in ture? Va m ultumesc! (vezi toată discuția)
Munca in folosul comunitatii vasiledela4 vasiledela4 ce inseamna munca in folosul comunitatii? cum se pesteaza ? cit timp ? daca am si un loc de munca cum pot munca in folosul comunitatii? (vezi toată discuția)
Apel dupa decizia curtii raul bogdan raul bogdan Buna ziua! Pe data de 11.06 s-a dat sentinta in cazul meu de vatamare corporala din culpa. (I. În temeiul art. 396 alin. 2 şi 10 C.p.p., Condamnă ... (vezi toată discuția)