avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 490 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lovire persoana de catre agent de securitate
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lovire persoana de catre agent de securitate

Sunt agent de securitate echipaj mobil si fiind in timpul serviciului am lovit o persoana care necesita 5-6 zile de ingrijiri medicale Acesta a facut plangere la politie a angajat avocat si are certificat medico legal de 5-6 zile. Ce se poate intampla? Va multumesc.
Buna ziua,

Daca va reclama la politie puteti raspunde penal

Art. 193

Lovirea sau alte violenţe

(1) Lovirea sau orice acte de violenţă cauzatoare de suferinţe fizice se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

(2) Fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă.

(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
Daca ati lovit-o in limitele serviciului dvs, nu vi se va intampla nimic.
Insa daca se dovedeste intentia dvs, puteti fi cercetat pentru savarsirea infractiunii prevazute de art. 193 Cod penal - loviri sau alte violente si va pot fi solicitate daune morale.
Infractiunea care se retine este purtarea abuziva, prevazuta si pedepsita de art.296 alin.2 c.p.( limitele speciale de la art.193 alin.2 c.p. se majorează cu o treime).
Infractiunea de purtare abuziva(art. 296 alin.2 c.p.)absoarbe infractiunea de loviri sau alte violente prevazuta de art. 193 c.p.
ART. 296 c.p.
Purtarea abuzivă
(1) Întrebuinţarea de expresii jignitoare faţă de o persoană de către cel aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Ameninţarea ori lovirea sau alte violenţe săvârşite în condiţiile alin. (1) se sancţionează cu pedeapsa prevăzută de lege pentru acea infracţiune, ale cărei limite speciale se majorează cu o treime.

Reglementări anterioare:
- alin. (1): art. 250 alin. 1 din vechiul Cod penal
- alin. (2): art. 250 alin. 2 din vechiul Cod penal
- alin. (2): art. 250 alin. 3 din vechiul Cod penal
- alin. (2): art. 250 alin. 4 din vechiul Cod penal
- alin. (2): art. 250 alin. 5 din vechiul Cod penal

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Agresiune fizica din partea unui politist gigisabile gigisabile salut agresarea fizica de un orang al politiei cum se pedepseste daca am 4 zile de spitalizare...? (vezi toată discuția)
Lovirea care nu necesita ingrijiri medicale este pedepsita? CYBORG CYBORG Buna ziua! O doamna avocat de pe acest forum scrie -referindu-se la Noul Cod de Procedura Penala, ca \\"Actele de violență care produc suferințe ... (vezi toată discuția)
Violența în familie danaciungan@yahoo.com danaciungan@yahoo.com Ce pedeapsă poate primi partenerul ptr5/6zile îngrijiri medicale de la Iml (vezi toată discuția)