avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 390 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... DOBANZI LA UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

DOBANZI LA UN CREDIT DE NEVOI PERSONALE

Buna ziua,daca ma poate lamuri cineva multumesc anticipat:
Mama mea in varsta de 69ani la acea data,a transformat un card de credit de la brd intr-un credit de nevoi la brd finance in data de 26.05.2011 cu plata in 48luni rata de 129,68lei,intr-adevar au existat doua plati restante intre 06.01,2012 si 11,04,2012,dar ulterior am achitat si mai mult decat era prevazut adica si 200 sau 150 de exemplu,acum fiind la final de ctr.cf calculelor mele ar mai fi cam 180lei de plata,dar banca imi spune ca mai sunt de plata 875ron,am cerut in data 2 febr anul acesta o informare de plata pe mail cu nr de inregistrare dar am primit raspuns abia pe data de 14 aprilie???fac o paranteza eu m-am ocupat de toate platile,conf ctr era inclusa si o prima de asigurare in fiecare luna destul de mare dar ctr spune ca perioada de gratie pentru neplata la scadenta a primelor de asigurare este de 30 zile,in caz de neplata a primelor de asigurare asiguratorul nu va mai oferi acoperire incepand cu prima zi dupa terminarea perioadei de gratie deci de atunci inseamna ca ei au oprit si asigurare cu toate ca nu mai exista polita valabila,deci automat aceste sume cam de 20-25 lei lunar au intrat la contul bancii,,,,,,acum nu inteleg de unde asemenea penalizari ,,,calculele mele si ale lor conf platilor efective ar fi de 6046,40ron si totalul de plata al ctr este 6224,64ron la un credit de 3164,81ron,,,,va rog sa ma sfatuiti ce sa fac pt ca mi se pare aberant sa platesc asemenea sume aiurea,,,,multumesc anticipat si daca mai trebuie alte lamuriri am sa le dau,,
1. Va rog confruntati platile care le-ati facut (chitantele) cu scadentarul.
2. Conform contractelor de la BRD Finance, pe pagina 5 in partea de sus (sau daca nu coincid numerele de pagina cu ce aveti, ar trebui sa fie la capitolul "Conditii generale de acordare a creditului", se mentioneaza ca:

Ordinea în care se vor efectua plăţile, în scopul rambursării soldurilor restante este următoarea: asigurări restante, comisioane restante, dobânzi restante, capital restant, dobânda penalizatoare.

In atare conditii, banii care i-ati depus dvs s-au dus prima data pe asigurari, si abia dupa aceea pe restul.

A. Aveti confirmarea ca polita nu mai e valabila?
B. Pe de alta parte, În calitate de deţinător al poliţei de asigurare, inclusă în rată, Împrumutătorul are dreptul ca în cazul neplăţii ratelor de credit de către Împrumutat să înceteze acoperirea pentru acesta.

Imprumutatorul (adica banca), are dreptul, dar nu si obligatia. Deci, revenim la mentiunile de la punctul 2, de mai sus.

Concluzie:
- confruntati platile facute cu scadentarul primit;
- vedeti cat inseamna asigurarea de viata de cand considerati dvs ca nu ati mai platit-o si pana la zi;
- foarte probabil sumele vor fi +/- pe acolo...
da am verificat si nu se specifica nimic din ceea ce ati spus dvs,,,asigurarea este in fiecare luna in cuantum de circa 20-25 lei inclusa in rata respectiva dar cum am spus cred ca ar trebi sa cer bancii sa imi arate efectiv cum au fost repartizati acesti bani de fiecare data?/////n mod sigur nu vor face asta,dar sa imi spuneti ce sa fac,ctr este incheiat in 2011 deci s-ar putea sa aiba anumite lucruri aiurea in el ca sa nu mai zic ce comision de adm lunar era inclus,de fapt se vede ce dobanzi uriase mi s-au pus(stiu ca am semnat asta este]astept totusi sa imi ziceti ce as putea sa cer bancii ca sa ma pot lamuri.....
intre timp am ajuns la suma de restituit din ctr.dar ei spun ca ar mai fi niste sume care s-au strans din dobanda la unele rate neachitate la timp dar totusi achitate,as vrea sa stiu daca sa terminat ctr ca termen ce se intampla,ca a trecut deja ceva timp de cand a expirat ctr adica era trecut ca ultima rata scadenta 3 iunie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit bancar - sfaturi cosovi cosovi buna ziua ! in ianuarie 2008 am achizitonat un apartament prin credit bancar de la BCR , cu ipoteca de rang I , am avut timp de 12 luni o dobanda fixa de 6.2% ... (vezi toată discuția)
Recuperare debit de catre firma de colectare Paul_D Paul_D Buna ziua, Ma numesc Paul D si in anul 2007 (aprilie, respectiv septembrie) am contractat doua credite la o banca comerciala din Romania. Am platit ratele ... (vezi toată discuția)
Credit ipotecar Ale1980 Ale1980 Buna ziua, Ne confruntam cu urmatoarea problema. Inca de la inceput va scriu ca noi am fost neatenti si am crezut in banca \\"X\\" si in functionari. In ... (vezi toată discuția)