avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburare de posesie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburare de posesie?

Buna ziua,
Va solicit ajutorul intr-o problema pe care o am cu un vecin ce in repetate randuri si-a mutat gardul, ingustand drumul de servitute care imi confera acces la locuinta proprie.Am depus reclamatie la Politia locala,acestia spunandu-mi ca nu este de competenta lor si ca acest lucru se rezolva in instanta.Intrebarea mea este daca se incadreaza la tulburare de posesie si daca trebuie depusa plangere penala.Daca acest vecin nu trebuie sa dovedeasca cu acte hotarul pe care a construit gardul.Politia locala afirma ca nu poate face masuratori desi disciplina in constructii apartine de dumnealor.In concluzie cum trebuie procedat pentru a fi obligat acest vecin sa-si mute gardul pe hotarul legal.Va multumesc
Cel mai recent răspuns: daponte stefan , utilizator 15:46, 2 Iunie 2015
Ati facut adresa la ISC? V-au raspuns?
Pare mai degraba o actiune de granituire decat de tulburare, presupun ca inca va lasa sa treceti pe drum...
Politia locala este, in cele mai multe cazuri, un surogat, un fel de bodyguarzi ai Primariei care nu vor sa faca nimic.

Faceti plangere scrisa (cu probe scrise, planuri, etc.) si trimiteti-o la Primarie cu scrisoare cu valoare, nota inventar si confirmare de primire solicitand in mod expres ca un reprezentant autorizat al Primariei sa vina pe teren la o anumita data/ora, moment in care-l convocati in scris (ca mai sus) si pe Vecin.
Ar fi foarte bine ca la intalnire sa aveti un Expert-consilier spec ialitatea topo-cadastru.
Incercati sa lamuriti problema si sa semnati un P-V de conciliere.
Daca nu, actiune in instanta pentru granituire.
A venit de la disciplina in constructii.El a declarat ca nu este de competenta lor.Mi se pare ciudat.Vecinul i-a amenintat cu procese.Are 80 de ani si atac cerebral in urma cu trei saptamani.Vrea sa moara facandu-mi rau .Asa m-a amenintat,Si pentru ambitia lui nu mai pot intra cu masina la locuinta mea ,nervi , cheltuieli...De ce oare reprezentantii statului nu-si fac datoria ? doar pentru asta sunt platiti din taxele noastre.Cand vor intelege ca ei sunt angajatii nostrii , ai cetatenilor?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cale de acces ingustata dascalita76 dascalita76 Buna ziua, Mama mea are o casa mostenita de la mama ei intr-o comuna argeseana ( casa in care ea a copilarit si a locuit pana la 18 ani )Specific ca ea nu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! sunt proprietarul unui teren intravilan, 980mp. cumpărat ... myhay_elsym myhay_elsym Bună ziua! Sunt proprietarul unui teren intravilan, 980mp. Cumpărat din 2005. Cadastru și totul în regulă! M-am trezit acum ceva zile, că mă sună un ... (vezi toată discuția)
Daca esti mic si sarac ,legile nu te mai apara.... ymonik_k ymonik_k Trebuie sa inaintezi catre Parchet un caz rasunator, pt a avea parte de toata atentia legilor din Romania?...am inaintat catre Parchet acum un an o plangere de ... (vezi toată discuția)