avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Dubla cetatenie minor, calatorie in strainatate si ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Dubla cetatenie minor, calatorie in strainatate si alocatie

Buna seara,

Eu sunt Romanca iar sotul este Grec. Stam in Grecia unde am si nascut o fetita. V-as fi recunoscatoare daca m-ati putea ajuta cu 2 raspunsuri:
1. Voi obtine certificat de nastere pt copil in Romania. Ca sa pot iesi din tara am nevoie de procura de la sot dar am nevoie si de pasaport romanesc sau este de ajuns cel grecesc?
2. Copilul este si cetatean roman, poate primi alocatie in Romania ? In Grecia nu este alocatie pentru copii.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Lycu , utilizator 13:02, 8 Iunie 2015
1.Nu trebuie sa veniti pana in Romania pentru a beneficia de certificat romanesc ci puteti solicita inscrierea certificatului elen la ambasada/consulatul Romaniei din Grecia. Este de ajuns pasaportul grecesc intrucat copilul este cetatean roman si grec in egala masura. Da e bine sa aveti procura din partea tatalui .
2. Da. Copilul dvs. va primi alocatie de stat din Romania, mai ales ca acum va fi in suma de 84 lei=D>, dar cu conditia de a aduce o negatie din partea autoritatilor grecesti din care sa rezulte ca statul elen nu va acorda aceasta alocatie.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2015
Justitiarul711, utilizator
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat de nastere pentru un copil nascut in grecia ioannoula ioannoula Sunt casatorita in Grecia, si am un copil minor de 1 an jumate, caruia sotul meu nu vrea sa-i faca certificat de nastere romanesc. Am inteles ca o pot face cu ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil stabilit in canada ContSters400402 ContSters400402 buna ziua,as dori sa stiu exact daca un copil minor stabilit in Canada, nascut in Romania, deci cu dubla cetatenie poate beneficia de alocatie de la stat pina ... (vezi toată discuția)
Mama romanca tatal arab boukachaba boukachaba buna ziua am o problema foarte mare eu sunt romanca si sunt maritata cu cetatean arab avem o fetita de un an si eu saptamana viitoare trebuie sa ma duc in ... (vezi toată discuția)