avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestare amenda radar- radar in miscare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestare amenda radar- radar in miscare

Buna ziua,

am primit o amneda rutiera pentru depasirea vitezei legale in localitate. In momentul in care politistii m-au vazut ca vin cu viteza au aprins aparatul radar si atunci am fost inregistrat (ei erau in miscare).

O alta neregula este ca in procesul verbal nu au trecut denumirea firmei si adresa... au trecut doar numele meu si adresa mea de domiciliu... am vazut ca in art. 17 Ordonanta 2/2001 OG Constatarea contravenţiei scrie: Lipsa menţiunilor privind numele, prenumele şi calitatea agentului constatator, numele şi prenumele contravenientului, iar în cazul persoanei juridice lipsa denumirii şi a sediului acesteia, a faptei săvârşite şi a datei comiterii acesteia sau a semnăturii agentului constatator atrage nulitatea procesului-verbal. Nulitatea se constată şi din oficiu.

banuiesc ca in experienta dumneavoastra v-ati mai intalnit cu astfel de cazuri.

Daca credeti ca as avea castig de cauza va rog sa imi spuneti cum sa procedez.

Multumesc anticipat!

Cel mai recent răspuns: Cristina Paisa , Avocat 19:16, 2 Iunie 2015
Sa depuneti plangere contraventionala in termen de 15 zile si sa invocati toate argumentele. sa veniti cu martori, sa cereti expertiza radarului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut robertnnn robertnnn Buna ziua, Aseara pe la ora 10pm am fost oprit de radarul nou pe motiv ca circulam cu o viteza de 112km/h in localitate. Nu l-am vazut unde era pozitionat, ... (vezi toată discuția)
Contestare proces verbal pentru viteza carbo carbo x este surprins de un echipaj de politie circuland cu o viteza mai mare decat cea limita. in cazul unei contestatii a procesului verbal se poate invoca ca ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala legea nr. 50/1991 aricici aricici Coproprietari, sot si sotie, obrin o autorizatie de constructie; nu se respecta prevederile autorizatiei, si in final sunt sanctionati contraventional. ... (vezi toată discuția)