avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune in instanta, risc pierdere ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune in instanta, risc pierdere mostenire

Buna seara,
Am urmatoarea problema:
Soacra mea a decedat in anul 2007. Sotul meu era unicul fiu si, pentru a nu leza sensibilitatea socrului meu nu a solicitat si nici nu a facut demersuri in ceea ce priveste succesiunea dupa defuncta mama.
In anul 2012 sotul meu s-a stins fulgerator din viata in urma unei disectii de aorta.
Eu si cei trei copii ai mei si ai sotului meu am incercat sa il tinem aproape pe socrul meu dar el s-a retras si ne-a ocolit mereu.
Astazi am primit fiecare dintre noi cerere de chemare in judecata prin care socrul solicita dezbaterea succesiunii defunctei soacre si sa se constate ca suntem straini de succesiune deoarece nu sotul meu nu a acceptat succesiunea mamei sale.In drept se invoca art.650,art. 689, art.700 din C.Civil precum si art.1 lit.e din Legea nr. 319/1944 privind sotul supravietuitor.
Oare sa incerc sa obtin pentru copii mei ceea ce au dreptul dupa tatal lor sau nu am sorti de izbanda, si care ar fi temeiul legal
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 11:22, 3 Mai 2023
Am ajuns la concluzia ca este o cauza pierduta care consuma multa energie si timp. Nu merita sa imi bat capul cu asta! Daca batranul nu ne vrea... nu-l vrem nici noi.
Ce as mai vrea sa stiu este daca nepotii vor pute fi obligati peste cativa ani de acelasi bunic sa-l intretina in conditiile in care el a cerut si va obtine inlaturarea nepotilor de la mostenire.
Probabil tarziu dar eu as fi mers in instanta
Ultima modificare: Miercuri, 23 Ianuarie 2019
Borhes John, utilizator
Mergeti si consultati un avocat. Chiar daca sotul este renuntator, in concurs cu sotul defunctei vin alte rude. Iar copiii si dvs. beneficiati de reprezentarea succesorala. Nu renuntati si luati-va aparator in proces

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vă deranjez cu o rugăminte. poate cineva să-mi trimită o ... nicu_eden nicu_eden Vă deranjez cu o rugăminte. Poate cineva să-mi trimită o speță cu partajul judiciar în care instanța i-a atribuit imobilul succesoral neparatajabi in ... (vezi toată discuția)
Succesiune decedat fara copii locuinta cu intrare comuna cozzmyn86 cozzmyn86 Buna ziua, Soaca mea a locuit in aceeasi curte cu o batrana care a decedat. Ea a avut grija de batrana pana a decedat(nu are copii). Sotul batranei a ... (vezi toată discuția)
Are dreptul la partaj succesoral? danut74 danut74 vreau sa stiu daca sora vitrega a sotului meu are dreptul la partaj succesoral...situatia este urmatoarea:socrul meu cand sa casatorit a luato pe soacramea ... (vezi toată discuția)