avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
LIVE, ACUM (319 PARTICIPANȚI) Formarea angajaților și responsabilitățile SSM ale angajatorului: Cum să te conformezi efectiv și să eviți sancțiunile ITM
Accesează live evenimentul
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... martor fara voie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

martor fara voie

Buna ziua
am fost citat ca martor intr-un dosar penal de furt pe 209Cp
in momentul in care a fost sesizata fapta am asistat la .expertiza la fata locului. Dupa un timp am fost citata in proces l;a Judecatorie ca martor. Sincer nu doresc acest lucru pt nu imi place sa ma implic
exista vreo posibilitate in care as putea sa nu a duc si sa nu ma mai citeze ca martor mai ales ca nici nu am dat acordul nimanui?
ce se intampla daca nu ma duc deloc ?

Multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Tulcea Detectiv particular , Alte profesii 06:49, 3 Iulie 2009
Daca nu va prezentati se poate emite mandat de aducere, ceea ce nu e de dorit. Parerea mea e sa va prezentati si sa spuneti doar ceea ce stiti, ce ati vazut, sau ceea ce cunoasteti.
In completare, instanta poate sa va sanctioneze, daca lipsiti nejustificat, si cu amenda de la 250 la 5000 lei
Daca inculpatul recunoaste fapta ati putea sa scapati de a va prezenta.
Altfel va trebui sa va prezentati.
buna ziua
de ce sa nu va prezentati si sa spuneti ce ati vazut si ce mai tineti minte ,unde este simtul civic ? mai ales ca infractiunea de 209 c.p. vi se poate aplica si dvs si atunci daca ati fi in aceasta postura si un martor care a vazut ceva ce va poate ajuta nu s/ar prezenta ,cum ar fi ??? vati intrebat sau mai bine zis va/ti pus in situatia pagubitului .

au nu am fost de fata cand s-a savarsit infractiunea ci doar am asistat la expertiza facuta la fata locului de catre organele de cercetare penala.

nici nu stiu cum s-a produs

Multumesc

Alte discuții în legătură

De ce sunt citat ca martor TeddyDe TeddyDe am primt o citatie care spune ca eu sunt martor intr-un proces de fond in care acuzatul este un amic de-al meu. \"in calitate de martor, in proces cu ... (vezi toată discuția)
Martor în proces pentru dare de mită daniel_ionut2006 daniel_ionut2006 Buna seara! Ma poate lamuri va rog frumos cineva cu o situatie in care ma aflu? Mai exact,acum doi ani am fost nevoit sa fac un denunt impotriva unei persoane ... (vezi toată discuția)
Martor - infractiuni privind circulatia pe drumurile publice popmircea81 popmircea81 Buna In urma cu 2-3 ani am fost invitat la ziua de nastere a unui prieten. Am baut foarte mult alcool si la plecare am fost chemat de unul dintre invitati ... (vezi toată discuția)