In urma solicitarii unui certificat de urbanism pe un teren intravilan in vederea construirii si a imprejmuirii terenului pe langa descrierea terenului si a indicatorilor de urbanism conform PUZ scrie ca pe teren exista interdictie de construire pana la realizarea utilitatilor conform L350/2001, art. 13, certificatul de urbanism fiind eliberat doar pentru realizarea imprejmurii. Am citit binenteles articolul cu pricina dar nu am priceput nimic care sa aib legatura cu cauza.
Intrebarea ar fi daca acesta interdictia motivata de primarie este corecta si legala avand in vedere faptul ca:
* din ce stiu eu in procesul de autorizare trebuie sa soliciti o serie de avize de la furnizorii de utilitati
* Solutiile de bransare la utilitati apartin retelistilor si avizele de racordare ar trebui obtinute astfel de la acestia
* daca unele retele de utilitati nu sunt in imediata apropiere ale terenului ar putea fi acceptate solutii individuale (de ex put forat sau fose septice)
....si daca ati mai auzit de aceasta interdictie de construire pana la realizarea utilitatilor.
Multumesc
De ce nu cereti explicatii celor care au eliberat CU ?
Legea nr. 350/2001 privind amenajarea teritoriului si urbanismul, publicata in Monitorul Oficial nr. 373 din 10 iulie 2001, modificata prin Legea nr. 229/2013.
Art. 13 - Principalele obiective ale activităţii de urbanism sunt următoarele:
a)îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă prin eliminarea disfuncţionalităţilor, asigurarea accesului la infrastructuri, servicii publice şi locuinţe convenabile pentru toţi locuitorii;
b)crearea condiţiilor pentru satisfacerea cerinţelor speciale ale copiilor, vârstnicilor şi ale persoanelor cu handicap;
c)utilizarea eficientă a terenurilor, în acord cu funcţiunile urbanistice adecvate; extinderea controlată a zonelor construite;
d)protejarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural construit şi natural;
e)asigurarea calităţii cadrului construit, amenajat şi plantat din toate localităţile urbane şi rurale;
f)protejarea localităţilor împotriva dezastrelor naturale.
Daca ar vrea, un functionar "habotnic" ar face referire la ptc. a) si e) de mai sus.
După cum observați art. 13 alin (a ) al L.350/2001, prevede în linii mari ceeace este detailat în art. 27 al Regulamentului general sau local de urbanism , (HG525/1996 cu actualizările respective) cu privire la Autorizarea executării construcțiilor numai dacă există posibilitatea racordărilor la rețelele publice- în acest sens fiind sintagma''ASIGURAREA ACCESULUI LA INFRASTRUCTURI, SERVICII PUBLICE''.
Cele solicitate nu sunt interdicții ci norme de aplicare a legii cu privire la emiterea autorizației de construire. în sensul că din datele deținute de operatorii de servicii publice pot să existe restricții de construire -pentru terenul respectiv, pentru amplasamentul respectiv astfel- lipsa de coexistență a liniei electrice care va alimenta imobilul cu rețeaua de utilitate publică, existența unei zone de restricție a sc. electrica față de construcții, etc. posibilitatea de alimentare cu apă, etc.
Prin urmare, legile se interpretează în mod unitar și nu trunchiat-
Urbanism
martzipan
Buna ziua. Vreau sa-mi consolidez casa in care locuiesc care se afla la mai putin de 100m de un monument istoric. Se cheama ca se afla in zona de protectie a ... (vezi toată discuția)
Buna seara
BaleaGabriela94
Asi avea si eu o intrebare .....am un teren de vanzare si mi sa cerut Certificatul Urbanistic si de unde pot sa il obtin si in cat timp pot sa il am. Am auzit ... (vezi toată discuția)