avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Drepturi persoana cu handicap accentuat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Drepturi persoana cu handicap accentuat

as dori sa stiu daca exista vreo prevedere in vreun act normativ care sa oblige un Notar sa intocmeasca o procura notariala de reprezentare unei persoane cu handicap accentuat, imposibil de transportat.
Mentionez ca m am prezentat la un birou notarial cu solicitarea si mi s a spus ca trebuie vizita la domiciliu si ca nu au timp toata luna iunie.
Din punctul meu de vedere este clar o discriminare, deoarece o persoana sanatoasa care are nevoie de o procura se prezinta la notar si pe loc, sau in aceeasi zi, i se emite procura. In schimb, se pare ca daca o persoana cu dizabilitati solicita o procura, trebuie sa insiste prin reprezentanti trimisi sa caute ,,bunavointa" notarului si sa astepte ,,programare" la o data ulterioara, cand poate nu i mai este de trebuinta acea procura.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:22, 5 Iunie 2015
puteti incerca la alt notar ca sa va rezolvati problema in timp util.
Nu stiu daca facand plangere, concluzia va fi ca refuzul a fost nejustificat

Art. 73. - Raspunderea disciplinara a notarului public intervine pentru urmatoarele abateri:
q) refuzul nejustificat de a intocmi un act notarial in afara sediului biroului notarial, iar in cazuri temeinic justificate, si in afara programului normal de lucru;

Art. 74. -
(1) Actiunea disciplinara se exercita de ministrul justitiei, de presedintele Uniunii sau de Colegiul director al Camerei si se judeca de Consiliul de disciplina din cadrul Uniunii.
Art. 76. -
(1) Sanctiunile disciplinare se aplica in raport cu gravitatea abaterii disciplinare savarsite si sunt urmatoarele:
a) avertisment scris;
b) amenda de la 5.000 lei la 40.000 lei;
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie impotriva executorului judecatoresc kittysor kittysor In anul 2013 un urma nerespectarii conditiilor din contractul de credit cu o banca, creditul a devenit scadent si suma a fost inaintata catre un executor ... (vezi toată discuția)
Concediere disciplinara BogdanBurtila BogdanBurtila Salut, Am probleme cu un subordonat ce nu isi respecta atributiile. Nu ai cu cine sa te intelegi si mai grav a inceput sa vorbeasca urat, sa trimita ... (vezi toată discuția)
Baut la serviciu mirusaby mirusaby Un angajat a venit a doua oara baut la serviciu. Nu vrea sa sufle in etilotest sau in fiola ....colegii l-au vazut , iar in reg .Intern si in CCM scrie ca se ... (vezi toată discuția)