avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... concurenta neloiala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

concurenta neloiala

daca am un spatiu cdomerial unde comercializez un anumit produs iar fostul chirias care comerciant care promova acelas produs ca si mine vine si pune un bener cu firma sa in fata magazinului meu si are si contract cu primaria pentru a pune cea reclama pe trotuarul din fata magazinului meu ce pot eu sa fac_

nu este vorba oare de concurenta neloaila_


pot sa fac reclamatie la consiliul concurentei
Cel mai recent răspuns: Daniela Vorovenci , Consultant fiscal 14:37, 2 Iulie 2009
Puteti face sesizare si la primarie, in baza contractului de inchiriere.
Pai faceti o sesizare catre primarie....
Nu fostul chirias este de vina in conditiile mentionate de Dmv , ci cei care au eliberat autorizatia.
Comerciantii sunt obligati sa isi exercite activitatea cu buna-credinta, potrivit uzantelor cinstite, cu respectarea intereselor consumatorilor si a cerintelor concurentei loiale.


In intelesul legii cu privire la loialitate .....
a) este considerata ca fiind contrara uzantelor comerciale cinstite utilizarea in mod neloial a secretelor comerciale ale unui comerciant prin practici de genul neexecutarii unilaterale a contractului sau utilizarii unor proceduri neloiale, abuzului de incredere, incitarii la delict si achizitionarii de secrete comerciale de catre tertii care cunosteau ca respectiva achizitie implica astfel de practici, de natura sa afecteze pozitia comerciantilor concurenti pe piata;

b) constituie secret comercial informatia care, in totalitate sau in conexarea exacta a elementelor acesteia, nu este in general cunoscuta sau nu este usor accesibila persoanelor din mediul care se ocupa in mod obisnuit cu acest gen de informatie si care dobandeste o valoare comerciala prin faptul ca este secreta, iar detinatorul a luat masuri rezonabile, tinand seama de circumstante, pentru a fi mentinuta in regim de secret; protectia secretului comercial opereaza atata timp cat conditiile enuntate anterior sunt indeplinite;

c) constituie fond de comert ansamblul bunurilor mobile si imobile, corporale si necorporale (marci, firme, embleme, brevete de inventii, vad comercial), utilizate de un comerciant in vederea desfasurarii activitatii sale.

Constituie concurenta neloiala, in sensul prezentei legi, orice act sau fapt contrar uzantelor cinstite in activitatea industriala si de comercializare a produselor, de executie a lucrarilor, precum si de efectuare a prestarilor de servicii.

Incalcarea obligatiei prevazute la art. 1 atrage raspundere civila, contraventionala ori penala, in conditiile prezentei legi.



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de neconcurenta intre soc. com. lenu_ro lenu_ro Buna. Soc. mea a avut un contract de distributie produse cu o soc. com.; dupa incheierea acelui contract de distrib , respectiva soc. s-a apucat sa produca ... (vezi toată discuția)
Obligatia de predare a marfurilor contrafacute alinabarbos alinabarbos Imi poate spune cineva daca gasesc un text de lege din care sa rezulte obligatia de predare a bunurilor contrafacute ? (vezi toată discuția)
Ref. la concurenta neloiala Valentina Oancea Valentina Oancea Buna ziua. Constituie concurenta neloiala denumirea unui site (schimbând doar o litera) identică cu site-ul pe care il dețin? Va rog sa luați in calcul ... (vezi toată discuția)