avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Control fiscal
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Control fiscal

Acum 1 luna, mi-am deschis o PFA in Barlad Jud. Vaslui, acum am fost invitat pentru control fiscal la Suceva. Este posibil sa se faca acest control fiscal in alt judet? Permite legea?
Cel mai recent răspuns: mirela.onciu , utilizator 21:03, 4 Iunie 2015
Art. 103 Locul şi timpul desfăşurării inspecţiei fiscale (reguli de drept comun)

(1) Inspecţia fiscală se desfăşoară, de regulă, în spaţiile de lucru ale contribuabilului. Contribuabilul trebuie să pună la dispoziţie un spaţiu adecvat, precum şi logistica necesară desfăşurării inspecţiei fiscale.

(2) Dacă nu există un spaţiu de lucru adecvat pentru derularea inspecţiei fiscale, atunci activitatea de inspecţie se va putea desfăşura la sediul organului fiscal sau în orice alt loc stabilit de comun acord cu contribuabilul.

(3) Indiferent de locul unde se desfăşoară inspecţia fiscală, organul fiscal are dreptul să inspecteze locurile în care se desfăşoară activitatea, în prezenţa contribuabilului sau a unei persoane desemnate de acesta.


Art. 105 Reguli privind inspecţia fiscală
(2) Inspecţia fiscală va fi efectuată în aşa fel încât să afecteze cât mai puţin activitatea curentă a contribuabililor şi să utilizeze eficient timpul destinat inspecţiei fiscale.


Art. 109^2 Locul desfăşurării verificării (pt. contribuabili persoane fizice)
Verificarea se desfăşoară la sediul organului fiscal sau, la cererea persoanei supuse verificării, la domiciliul său sau la domiciliul/sediul persoanei care îi acordă asistenţă.


Faceti o cerere in temeiul articolelor citate prin care solicitati ca inspectia sa se desfasoare la domiciliul dvs.
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
Nofacenoname0, utilizator
Aceasta cerere o depun la Administratia fiscala, in raza careia imi desfasor activitatea?
O trimiteti prin posta/fax la adresa organului fiscal care efectueaza controlul si care v-a solicitat prezenta in Suceava.

Cred ca de fapt controlul se efectueaza la un contribuabil din Suceava, iar pe dvs. v-au chemat pt. ca au nevoie de lamuriri cu privire la vreo factura/alte documente. Daca aceasta este situatia, s-ar putea sa nu scapati de o deplasare...

Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2015
Nofacenoname0, utilizator
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Control fiscal Dolcemar Dolcemar Buna ziua, Am avut un cabinet medical, desfiintat pe data de 28februarie.2019 si in luna martie m-au anuntat pentru control fiscal pe 2017-2018, Acum imi spun ... (vezi toată discuția)
Unde trebuie pastrate actele contabile ale societatii ocristina ocristina am urmatoarea speta: sediul social declarat fara activitate acasa la patron , puct de lucru cu activitate(inclusiv birouri) declarat si inregistrat legal ... (vezi toată discuția)
Control de fond aurelia p. aurelia p. buna ziua, am fost anuntata ca in data de 06.10.2008 voi avea control de fond la societate. ultimul control de fond l-am avut in anul 2000 , de atunci am ... (vezi toată discuția)